Çikolatalı Kadayıf Tatlısı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Mayıs 2019 Salı

Çikolatalı Kadayıf Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler
250-300 gr çiğ kadayıf
Sosu için:
1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt
1 paket sütlü yada bitter çikolata(80gr)
Kreması için:
1 paket vanilyalı cremeOle (pişmeyen puding)
2. 5 su bardağı süt
1 poşet toz krem şanti
Üzeri için:
Pasta süsü
Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Harika mı harika, çikolata kokulu pasta tadında bir kadayıf tatlısı yapalım bugünde:) eminim ki çokk beğeneceksiniz favoriniz haline gelecek. Hem lezzetiyle hem de pratik oluşuyla. Haydi geçelim o zaman yapımına.





Kadayıfları küçük küçük parçalara ayıralım. Mutfak makası ya da bıçakla yapabilirsiniz. Yada 30-40 dk buzlukta bekletirseniz kıtırlaşacaktır .Elinizle ufalayabilirsiniz .Çok kolay olacak böylece;)
Kadayıflar hazır hale gelince büyük bir tavaya alalım ve orta ateşte karıştıra karıştıra kızarana kadar kavuralım. Kavrulan kadayıflar bir kenarda beklesin biz sosunu hazırlayalım. Süt ve çikolata sosunu bir tencereye alalım kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaştığında ocaktan alalım bir paket çikolatayı küçük parçalara bölelim sosa dahil edelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım. Ilıması için bekleyelim. Ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın. Kreması için süt ve creme oleyi derince bir kaba alalım mikser ile 3-4 dk koyulaşıp kıvam alana kadar çırpalım. Üzerine bir poşet toz krem şanti ekleyip çırpmaya devam edelim. Daha çok koyulaşacaktır. Harika bir krema. ılıyan çikolata sosunu kavurduğumuz kadayıfların üzerine dökelim güzelce karıştıralım. Streç film serdiğimiz borcama çikolatalı kadayıfı döküp tabanına güzelce yayalım. Üzerine hazırladığımız kremayı döküp üzerini düzleyelim. Ve güzelce donması için dolaba kaldıralım. 2-3 saat donduktan sonra üzerini süsleyip dilimleyip servis yapabiliriz😍 bu lezzeti mutlaka deneyin, bayılacaksınız ;) afiyet olsunTarifi için @esinleharikalezzetler/ 'e teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar