Enginar Çorbası Tarifi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Mayıs 2019 Cumartesi

Enginar Çorbası Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Enginar Çorbası Tarifi
Malzemeler
4 orta boy enginar çanağı
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
Tuz
Yarım limon suyu
Yeteri kadar su
Bir tutam dereotu
Terbiyesi için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
Enginar Çorbası Nasıl Yapılır?
Ayıklanmamış enginar kullanacaksanız mümkün olduğunca küçük olanlarını tercih edin. Enginarı ikiye bölün. Orta kısmındaki tüylü kısmı çıkarın. Sert yaprakları makasla keserek ayıklayın.





Ayıkladığınız kısımları 1 tatlı kaşığı un ve yarım limon suyu eklenmiş suyun içine atın ki fazla kararmasın. Ayıkladıktan sonra, az tuzlu sıcak suda 20 dakika kadar haşlayın.
Ayıklanmış enginar kullanacaksanız, enginarları irice doğrayın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını ekleyip soteleyin. Soyulup küp küp doğranmış patatesi ve enginarı da ekleyip soteleyin. (Ayıklayıp haşladığınız enginarı da bu aşamada kullanacaksınız)
Üzerine çıkana kadar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Blender’dan geçirin. Kendi ayıkladığınız enginarda lifli kısımları kalabilir. Bu yüzden blenderdan geçirdikten sonra mutlaka süzgeçten geçirin. Sadece çanak kullandığınızda süzmeye gerek yok.
Terbiyesi için, un, yumurta sarısı ve sütü bir kapta çırpın. Çorbanın suyundan kaşık kaşık ilave edip terbiyeyi ılıtın ve çorbaya ekleyip beklemeden karıştırın. Yeniden kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Kaynayan çorbayı ocaktan alın. Tuzuna bakın. Azsa biraz daha tuz ilave edin.
İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın.
Dilerseniz servis ederken üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun!Tarif sahibi https://cahidesultan.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar