Erik Tuşusu - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Haziran 2019 Çarşamba

Erik Tuşusu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Erik Tuşusu
Erik turşusu, diğer turşu türleri gibi kış geldiğinde severek tüketeceğiniz bir turşu çeşididir. Yaz aylarında küçük büyük herkesin sevdiği yeşil erikle dilerseniz harika bir turşu kurabilirsiniz. Artık her sebzeyle, meyveyle, hatta yumurta gibi besinlerle turşu yapılmaktadır. Turşunun probiyotik etkisi nedeniyle uzmanlar her zaman tüketilmesini tavsiye ederler. Bu nedenle kış için farklı bir turşu hazırlamayı isterseniz, erik turşusunu yapmanızı öneririz. Vereceğimiz tarifle kışın severek tüketeceğiniz turşuyu birlikte yapalım. Kolay gelsin.
Erik turşusu için gerekli malzemeler
1 kg yeşil erik
1 adet limon
8-10 diş sarımsak
1 çay bardağı salamuralık kalın tuz
3-4 kereviz sapı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı üzüm sirkesi
İsteğe bağlı yarım yemek kaşığı tane karabiber ya da kişniş tohumu
Erik turşusu yapılışı
İlk önce erikleri iyice yıkayın ve suyu süzülsün diye kevgire alın. Daha sonra içine 1 kg erik sığacak





olan bir kavanozun içine yarısından az su koyun. Buna üzüm sirkesini, tuzu, limon suyu ve toz şekeri ilave edin. Suyun içinde hepsi karışıp, eriyinceye kadar karıştırın. Her zaman turşu suyu hazırlarken tavsiye edeceğimiz çiğ yumurta testini yapabilirsiniz. Yani yumurtayı suyun içine atarak, suyun üzerine çıkıyor mu diye bakın. Eğer yumurta suyun üzerine çıkarsa, turşunun tuz oranı iyidir.
Şimdi süzülmüş erikleri suya atabilirsiniz. Buna sarımsakları ve diğer baharatları da koyun. En üstüne kereviz saplarını koyarak, kavanozun kapağını hava almayacak şekilde iyice kapatın. Ortalama olarak en geç 30 günde erik turşusu tüketmeye hazır olacak. Kullanmak için kapağını açınca, buzdolabında saklarsanız daha uzun süre dayanabilir. Ya da soğuk bir yerde saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tarif : https://www.erik.gen.tr
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar