İlaçsız, Katkısız Doğada Kendi Kendine Yetişir, Kanı temizliyor, Hemoglobin Seviyesini Geliştiriyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Haziran 2019 Cumartesi

İlaçsız, Katkısız Doğada Kendi Kendine Yetişir, Kanı temizliyor, Hemoglobin Seviyesini Geliştiriyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İlaçsız, Katkısız Doğada Kendi Kendine Yetişir, Kanı temizliyor, Hemoglobin Seviyesini Geliştiriyor
Ispanağa göre kat kat fazla lezzeti ve bileşimi bulunur…
Sirken Otu; yabani ıspanak olarak da biliniyor. Bu süper bitkiyi ıspanaktan ayıran en önemli nokta besin değeri çok daha yüksek olmasıdır.
Ülkemizde bilhassa Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişen yaprakları yayvan ve tırtıklı, ıspanakgiller familyasından bir bitkidir. Ispanağa göre besin değeri daha yüksek olan sirken otuna “ak kaz ayağı” veya “ak pazı” isimleri de verilmektedir.
Sirken otu, çiçeklenmeden önce toplanır. Sirken otunun yaprakları yayvan, kenarları tırtıklıdır.  Havuca benzer güçlü kökü vardır. Sirken otunun gövdesinde kırmızı çizgiler bulunur.  Sirken otunun çiçekleri üzüm görünümündedir.Sirken Otunun Mucizevi Faydaları
Sirken otu yani yabani ıspanak; A, B, C, ve B6 vitaminleri bakımında oldukça zengindir. İçerisinde bol miktarda demir, niasin, kalsiyum, sodyum, fosfor, betain, karbonhidrat, eterik yağ, ve askaridol mineralleri barındırır.





Sirken otunun tohumunun bağırsakları yumuşatıcı özelliği vardır.
Bağırsakta bulunan parazitleri düşürür ve bağırsakları temizler.
Romatizması olanlara tavsiye edilir.
Kanı temizleyici özelliği bulunur.
Diş ağrısına karşı ağrı giderici özelliktedir.
Cilt problemlerinde kullanılır. Çil ve güneş lekelerine karşı iyi gelmektedir.
Vücutta oluşan iltihap ve yaraları giderici özelliği vardır.
İyi bir idrar söktürücüdür.



Emziren annelerde süt artırıcı özelliği vardır.
Not: Aşırı tüketildiğinde sindirim sistemine zarar verebilmektedir. Özellikle böbrek rahatsızlığı olan hastaların sirken otundan uzak durması tavsiye edilir.
Sirken Otu Nasıl Kullanılır?Sirken Otu, çiğ olarak pek tüketilmez ancak pişirme yöntemi diğer yapraklı sebzelerde olduğu gibi çok az süre ile pişirilmesi gerekmektedir.



Sirken otu tıpkı ıspanak gibi pişirilerek tüketilebilir. Yemeklerde, böreklerde iyice temizlendikten sonra kullanabilirsiniz. Yiyecek olarak tüketiminin dışında ispirto yapımında ve sabun yapımında da kullanımı mevcuttur.
Limonlu Sarımsaklı Sirken Otu (Yabani Ispanak) Tarifi:
Malzemeler:
1 demet sirken otu
1 diş sarımsak
1  tane biber
1 limonun suyu
Tuz
Zeytinyağı



Sirken otları tıpkı ıspanak gibi olduğundan çok yıkanması gereken bitkilerdendir. İyice yıkayıp süzüldükten sonra iri bir şekilde yıkanır. Bir tencerenin içerisinde yaklaşık 2 litre su kaynatılır.
Doğranan sirken otları diriliğini çok kaybetmeyecek şekilde kısa bir süre haşlanır.Ardından süzülerek soğuk  sudan geçirilir. Bu sırada tencerede zeytinyağı ile 1 adet biber kavrulur. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsak karıştırılır.
Haşlanmış sirken otlarının üzerine dökülür. Kavrulmuş biberde eklenir. Soğuduktan sonra servis yapılır.Sirken Otu Kavurması Tarifi : 
Malzemeler :
2 yemek zeytinyağı
2 demet sirken otu
1 baş kuru soğan
3 adet kurumuş biber
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar pul biber



Öncelikle otları temizleyip, yıkayın. 5 cm kadar uzunluğunda doğranıp, kaynar suya atılıp bir taşım kaynatılarak haşlanır. Sonra suyu süzülerek avuçlarınızla suyunu sıkılır. Diğer tarafta soğanları sotelik doğrayarak, sana mutlu aileyi eritilir ve soğanlar sote yapılır. Biberleri doğrayarak eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup, otları ilave edilir.
Tuzunu ilave edip, pişene kadar ara ara karıştırarak kavrulur. Ortalama 15 dakikada pişer. En son pulbiberini ilave edin. Sıcak ve soğuk olarak yenilir. Üzerine yoğurt dökerekte yenir. Afiyet olsun
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar