Keten Tohumu ile Zayıflayanların Yorumu Nasıl Zayıflayan Var mı? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Haziran 2019 Cuma

Keten Tohumu ile Zayıflayanların Yorumu Nasıl Zayıflayan Var mı?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Keten Tohumu ile Zayıflayanların Yorumu Nasıl Zayıflayan Var mı?
Ünlü Diyetisyen Nurbanu Akkaya keten tohumunun zayıflamaya olan etkileri hakkında bizlere şu bilgileri veriyor;
Diyetisyen Nurbanu Akkaya ‘Kilo kaybına yardımcı birçok yöntem arasından biri de diyetimize keten tohumu eklemek olduğunu söylüyor’ ve ekliyor ‘Lif, omega-3 yağ asitleri ve zengin antioksidan kaynağı olan keten tohumu kilo vermek için vücudunuzun verimliliğini artırır. Yayınlanan bir çalışmada keten tohumu ve cevizin obezite ile mücadelede kilo kaybını artırabilir yönde olduğu bulundu. Keten tohumu sağlıklı yağlar ve zengin lif içeriğinden dolayı uzun süre doygunluk hissine yardımcı olur. Bu da kilo kaybına ve genel olarak daha az kalori alımı anlamına gelir.’
Keten tohumu kilo kaybı için diyette iyi bir destekleyicidir. Doygunluk hissetmenize yardımcı olur ve böylece kilo kaybı sağlar. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri vücutta üretilemezler ve vücut için önemli yağ asitleridir. 1 çorba kaşığı keten tohumu sadece 37 kalori içeriğinden dolayı diyete kolayca eklenebilir.





Keten tohumu Lif Açısından Zengin İçeriği İle Kilo Vermeye Yardımcı Olur
Keten tohumu diyet lifinin zengin bir kaynağıdır. Diyet lifi iki kategoriye ayrılır - çözünür ve çözünmez. Çözünebilir lif, kolondan geçisi ve gıda emilimini yavaşlatır, daha uzun bir süre doygunluk hissi sağlar.
Kilo kaybı sağlayan diyetin bir parçası olarak keten tohumunun diğer avantajlarından biride lif oranının yüksek olmasıdır. Bir çorba kaşığı keten tohumu üç gram çözünür lif içerir. Amerikan Diyetetik Derneği açıklamasına göre liften zengin gıdalar daha az yemek yemeği sağlar ve doygunluk hissini teşvik eder. Keten tohumu midede şişer, bu da açlığı daha da azaltır.
2012 yılında yapılan bir çalışmada, 2.5 gram lif içeren bir besin iştahı bastırmaya yardımcı olmuş ve daha az yemek yemeği sağlamıştır. Keten tohumu çözünür lif içeriğiyle sindirimi yavaşlatır ve kan şekerinin ani yükselmesini önler. Yüksek kan şekerinin kilo kaybı üzerinde olumsuz etkisi vardır. Bu insülin salınımını tetikler, vücutta depolanan yağ miktarının artmasına neden olur.
Keten Tohumu Omega-3 İçeriği İle Zayıflatır
Keten tohumu ayrıca omega-3 yağ asitleri içerir, vücut bu yağ asitlerini dışarıdan alabilir. Amerikan



Diyetetik Derneğinde ki araştırmalarda tüm yağların sağlıksız olmadığı ve aksine sağlıklı yağların vücut için önemli bir besin ve doygunluk hissi ürettiği bulunmuştur. Omega-3 yağ asitleri açlığı azaltmaya ve kilo kaybına yardımcı olur. Omega-6 ve omega-3 yağ asitlerinin doğru oranda alınması vücut dengesi ve normal gelişim için önemlidir.
Düşük Karbonhidrat İçerir
Keten tohumu çok düşük miktarlarda karbonhidrat içerir bu nedenle kalorisi yüksek değildir. Keten tohumunu düzenli olarak yeme alışkanlığı sağlığınız için iyi ve kilo kaybına yardımcıdır.
Yüksek Proteinli Bir Besindir
Keten tohumu protein bakımından zengindir. Yani, keten tohumundan bir çay kaşığı tükettiğinizde, diyet lifi ile birlikte, yüksek protein içeriği sayesinde iştah bastırır. Böylece aşırı yeme alışkanlığını önler.
Beslenmenize Keten Tohumu Dahil Edin
Keten tohumunu kilo kaybına yardımcı diyetlere ekleyebilirsiniz. Yüksek lif içeriği sayesinde vücut tarafından emilir. Her öğünde keten tohumunu diyete küçük miktarlarda ekleyerek doygunluk hissini arttırmaya yardımcı olabilirsiniz.
Kilo Kaybı İçin Ne Kadar Keten Tohumu Tüketmeliyiz?
Keten tohumu besin değerleri açısından zengin olduğu için, çok fazla tüketmek zorunda değilsiniz. Kilo kaybı için günde bir çorba kaşığı keten tohumu tavsiye edilir.
Kilo kaybı sağlayan diyetin bir parçası olarak çorbalara, salatalara veya smoothielere günlük bir çay kaşığı keten tohumu eklenebilir.
Ayrıca herhangi bir salataya salata sosu yapmak için omega-3 zengini keten tohumu yağı kullanabilirsiniz.
Bir çorba kaşığı keten tohumunu çorbalara katabilirsiniz bu çorbanıza lezzet verecektir.
Kek, ekmek, kurabiye ve kek için hamura keten tohumu ekleyebilirsiniz.
Keten Tohumunun Yan Etkileri
Keten tohumu çoğu insan için genellikle sağlığa zararı olmadığı kabul edilir, ancak içeriğinde ki aktif maddeler nedeniyle bazı yan etkiler bulunur. Bunlar ishal, gaz ve karın ağrısı gibi ilgili yan etkilere neden olan müshil etkisidir. Hamile kadınlar, içerdiği fitoöstrojen nedeniyle keten tohumundan kaçınmaları gerekir. Eğer diyabet, kanama, bağırsak tıkanıklığı, kanser veya herhangi bir kronik sağlık sorunu varsa, keten tohumu tüketen önce doktorunuza danışın.
Kaynak : https://www.mavikadin.com/

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar