Kuru İncir Verimleri ve 3 Çeşit İncir Kürü Tasviri - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Haziran 2019 Perşembe

Kuru İncir Verimleri ve 3 Çeşit İncir Kürü Tasviri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kuru İncir Verimleri ve 3 Çeşit İncir Kürü Tasviri
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu öğretmenimize ait 3 değişik kuru incir kürünü bir araya getirdik.
Kuru incir, içinde bol ölçüde bulunan protein, vitamin ve mineraller sayesinde hücrelerin süratli yenilenmesini sağlayarak;  özellikle soğuk algınlığı, halsizlik, grip – nezle gibi hastalıkları rehabilitasyon eder. Ayrıca kuru incir lifli ve posalı yapıda olması nedeniyle bağırsakları kumpaslı çalıştırır. İşte uzmanlar tarafından ispatlanmış kuru incirin verimleri…
Şifa Ambarı Kuru İncirin Verimleri
 Lifli yapıya sahip kuru incir içerisinde bulunan kalsiyum, fosfor, B1 – B2 vitaminleri ve magnezyum sayesinde kolesterol tertip edici tesir gösterir.
Kumpaslı olarak kuru incir tüketimi neticesinde ciltte pürüzsüzlük ve parlaklık görülecektir.
 Kemik ve diş sıhhatimiz için kuru incir oldukça ehemmiyetli bir role sahiptir. Yüksek oranda kalsiyum ve fosfor kapsayan kuru incir diş ve kemikler için yapıcı – kuvvetlendirici tesire sahiptir.
Meyveler arasında en fazla mineral kapsayan meyve incirdir. Dolayısıyla kuru incirde sıhhatimiz için verimli olan bol ölçüde mineral bulunur.





Bronşit, astım ve öksürük gibi hastalıklarda kuru incirin rehabilitasyon edici özelliği fazladır. Bu madde, kuru incirin verimleri arasında en öğrenilen ve tesir oranı yüksek olan özelliğidir.
 Omega-3 ve omega-6 yağları kapsayan kuru incir, bağışıklı sistemini kuvvetlendirmede ve damar sıhhatini gözetmede tesirlidir. Ayrıca omega yağları; kalp, asap sistemi ve beyin işlevleri için oldukça yararlıdır.



Herkesin bildiği üzere müshil gibi tesir gösteren incir kabızlık meselesine takat olur. Kuru incirin verimleri arasında en çok seçim edilen özelliği kabızlık problemine takat olmasıdır.
Kan şekeri düşüklüğüne karşı kuru incir atıştırmalık olarak natürel ve sıhhatli bir besindir.
Yukarıda kuru incirin verimleri ile alakalı başlıca bilgilerden bahsettik. Şimdi Prof. Saraçoğlu öğretmenimize ait olan incir kürü tasvirlerine bakalım;
İbrahim Saraçoğlu “Seçenek Tıp Usulleri”  3 Değişik İncir Kürü Tarifleri
1. Kür – Kan Yapıcı Kuru İncir Kürü



Öncelikle yarım litre kaynayan suya 9 – 10 adet kuru incir ilave ediniz. İlave Ettikten sonra ağzını kapatarak 7-8 dakika kadar kaynatın. 7-8 dakika kaynamasının ardından ocağın altını kapatarak ılık hale gelmesini bekleyin. Ilımasının ardından süzülür. Gün içinde 2 veya 3 kere öğünlerden 20 dakika evvel başka bir deyişle aç karnına içiniz.
Kan Yapan İncir Kürünün Uygulanışı;
Kan yapıcı incir kürünü 21 gün uyguladıktan sonra 7 gün ara verilir ve bu aradan sonra 21 gün daha kür uygulanır. Toplam 42 gün uyguladıktan sonra kür sonlandırılır. Kan yapıcı incir kürü her kezinde taze olarak hazırlanmalıdır.
2. Kür – Hamile kalmayı basitleştiren ve yumurta çatlatıcı kuru incir kürü
Hamile kalmak için yapılan incir kürü ; Öncelikle 1 litre kaynayan suya 15 adet kuru incir ilave ediniz. İlave Ettikten sonra 20 dakika daha kaynamaya vazgeçin. Bu biçimde 20 dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve ılımaya vazgeçilir. Ardından süzülerek gün içerisinde 2 veya 3 kere öğünlerden evvel aç karnına içilir.



Hamilelik için yapılan incir kürünün uygulanışı;
Hazırlamış olduğunuz bu kür 25 gün süresince kumpaslı olarak içilir. Ardından 7 gün ara verilir. Aranın ardından tekerrür 25 gün daha kür içilir. Toplam olarak 7 gün ara hariç olmak üzere 50 gün kür uygulanır. İncir kürü her gün taze olarak hazırlanmalıdır.
Not: Prolaktin yüksekliği olanlara incir kürü öneri edilmez.
3. Kür – Öksürük, Astım ve bronşit için yapılan kuru incir kürü

2 adet kuru inciri saf natürel zeytinyağında 1 gece bekletin. Zeytinyağında 1 gün bekletilmiş kuru inciri sabah aç karnına harcayın. Harcadıktan sonra yine içerisinde zeytinyağı bulunan kaba 2 adet kuru incir koyun. Ertesi gün de bu incirleri yiyerek, bu biçimde takribî 6 ay devam edilir. Ancak hiç ara vermemeniz gerekiyor. Başka Bir Deyişle 6 ay süresince her gün sabahları aç karnına 24 saat zeytinyağında beklemiş 2 adet kuru incir yemeniz gerekiyor
Kaynak : http://drsaglik.net/kuru-incir-faydalari-ve-3-cesit-incir-kuru-tarifi/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar