Mucize besin vücudu tepeden tırnağa temizliyor! İşte kalsiyum deposu besinler ve faydaları... - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Haziran 2019 Çarşamba

Mucize besin vücudu tepeden tırnağa temizliyor! İşte kalsiyum deposu besinler ve faydaları...

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Mucize besin vücudu tepeden tırnağa temizliyor! İşte kalsiyum deposu besinler ve faydaları...
Kalsiyum deposu besinlerden olan hünnap, halk arasında 'doktor' olarak adlandırılan son derece sağlam olan hünnap ağacının meyvesidir. Diğer isimleriyle çiğde ya da innabi olan mucizevi besin ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Faydaları saymakla bitmeyen hünnap tam bir şifacı besindir.Kanser başta olmak üzere birçok hastalığa faydalı olan hünnap lezzetiyle de beğeni kazanıyor. Peki hünnap nedir? Hünnap nelere iyi gelir? Hünnap hangi hastalıklardan korur? Kalsiyum zengini besinler nelerdir? Kalsiyum deposu hünnapın faydaları nelerdir? İşte kalsiyum deposu besinler ve şaşırtan hünnap faydaları..

Hünnap, oldukça dayanıklı olmasıyla bilinen hünnap ağacının meyvesidir. Hünnap meyvesi hakkında dünya genelinde çok sayıda araştırmalar yapıldı. Ortaya çıkan sonuçlar ise bu meyvenin tam bir sağlık kaynağı olduğu yönünde.HÜNNAP MEYVESİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI
Yapılan araştırmalar hünnap meyvesinin kanseri önleyebilecek özelliklere sahip olduğunu ortaya çıkardı.





Hünnap, saponinler, polisakkaritler ve flavonoidler olarak bilinen bileşikleri içeriyor. Bu zengin içeriği sayesinde ise doğal bir sakinleştirici görevi görüyor.Bağırsak sorunlarına iyi geliyor. Kabızlık problemini tedavi ediyor
Hünnap, potasyum açısından da bir hayli zengin. 1 fincan hünnap suyu günlük potasyum ihtiyacımızın yaklaşık % 15'ini karşılıyor.



Yukarıda da belirttiğimiz gibi antioksidanlarla dolu olan hünnap, bu özelliği ile yaşlanma belirtilerini yok ediyor. Hatta bu meyve, alternatif tıpta güneş yanıkları, cilt kızarıklıkları için kullanılıyor.
Az kalorili olan bu meyve, diyet yapanlar için de iyi bir ara öğün



Hünnap, içerdiği kalsiyum ve fosfor ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda diş sağlığını da koruyor.
Kaynak : https://www.sabah.com.tr
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar