Mucize Çorba Kelle Paçanın Faydaları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Haziran 2019 Perşembe

Mucize Çorba Kelle Paçanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Mucize Çorba Kelle Paçanın Faydaları
Kelle paça özellikle küçükbaş hayvanların baş ve ayak kısımlarının bir takım işlemlerden geçmesiyle elde edilen çorbadır, diğer bir ifadeyle paça çorbası olarak adlandırılır. Paça çorbasının içerisinde bulunan protein, kolesterol ve kollajen maddeleri kelle paça çorbasını zengin bir besin haline getiriyor. Özellikle kollajen maddesi kanser hastaları için tüketilmesi gereken en önemli besinlerden bir tanesidir.
Kelle paça, küçük ve büyükbaş hayvanların kesilmiş kafa yani kelle ve ayak yani paça bölümlerinden yapılan yemeklere verilen isimdir. Hem kafa bölümündeki yanak bölümü, hemde ayak bölümdeki kıkırdak bölümünde bol miktarda kollajen içermektedir. Haşlama yada çorba olarak tüketilmektedir.





Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 adet kelle(dana, koyun veya dana)
4 adet ayak (dana, koyun veya dana)
1 adet işkembe
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Servis İçin:
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Püf Noktası
Alacağınız kelledeki beyni bu çorbada kullanmıyorsunuz. Kelleyi beyinsiz olarak da alabilirsiniz. Arzuya göre kellenin dilini de, zarını soyup ince ince doğradıktan sonra kullanabilirsiniz. İşkembe, ayaklar ve kellenin çok iyi temizlendiğinden emin olun. Gerekirse ayakların üstündeki kılları gidermek için ocakta tütsüleyebilirsiniz. Kelleyi tamamen arındırmak için bir gece boyunca, 2-3 saat aralıklarla suyunu değiştirerek, suda bekletmeniz daha iyi olacaktır.



Nasıl Yapılır?
Kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin. Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda kelleyi tencereden alın ve etlerini didikleyip, didiklediğinizi etleri bir kenara alın. Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba alın.
İşkembeyi güzelce yıkayıp, temizleyin. Ardından ayakları da güzelce temizleyin ve gerekirse tütsüleyin. İşkembeyi ve paçaları düdüklü tencereye alın, üstlerini geçecek kadar su ilavesi ile, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika kadar pişmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda işkembeyi küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Ayakları da güzelce didikleyip, didiklediğiniz etleri bir kenara alın.
İşkembe ve ayakları pişirdiğiniz suyu da süzerek bir kenara ayırın.
Derince bir başka tencereye yağı ve unu alın ve unun kokusu çıkana dek unu kavurun. Sonra süzmüş olduğunuz kellenin suyunu ve işkembenin suyunu ekleyin.
Un tamamen eriyene dek karıştırın. Ardından didiklediğiniz kelleleri, küçük küçük doğradığınız işkembeyi ve didiklediğiniz ayak etlerini ekleyin.
Çorbanız kaynayana dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra tuzunu ilave edin ve ayrı bir tavada kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbaya ilave edin.
Güzelce karıştırın ve servis kasesine alın.
Servis ederken üstüne rendelenip ezilmiş sarımsakları ve sirkeyi gezdirin. Toz kırmızı biberle de süsleyerek, sıcak sıcak servis edin.
Kelle Paçanın Faydaları;
Kasların güçlenmesi ve kemik ağrılarının azalmasında oldukça faydalıdır.
Anemi hastalarının bolca tüketmeleri önerilmektedir.
Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besin maddesidir.
Kolesterol bakımından da yüksek besin içeriğine sahiptir.
Özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi önerilmektedir.
Ayrıca kanser hastalarının tedaviden olumlu sonuç almaları ve kanserli hücreleri yok etmeleri için kollajen adı verilen bir maddeden almaları gerekmektedir. Bu maddede kelle paça da bulunmaktadır.
Kemoterapi döneminde alınan ilaçlar vücutta ki kollajen düzeyini olumsuz etkiler. Tedavi döneminde kelle paça çorbasından alınan kollajen sayesinde tedaviye cevap verme süresi daha sağlıklı ve hızlı gerçekleşir.
Genellikle halk arasında kırık ve çıkık durumlarında paça çorbası içmenin tedavi edici özelliği olduğu bilinmektedir.
İçerisinde ki yüksek kalori ve besin değerleri sayesinde sağlıklı bir şekilde vücudun ihtiyacı olan besinleri de alarak kilo alımı sağlanır.Kelle Paçanın Zararları Var Mıdır?Kelle paça çorbası kalori miktarı fazla olan bir besin maddesidir. Bu sebeple kilo problemi olan kişilerin paça çorbasını çok sık tüketmeleri önerilmemektedir.  Ayrıca kelle paça çorbası kolesterol bakımından da zengin içeriğe sahiptir.Soğuk algınlığına karşı oldukça faydalı bir çorba çeşididir. Kısa sürede soğuk algınlığını vücuttan atmayı sağlar.Kelle paça çorbası omega-3 bakımından oldukça zengin bir besindir.
Kaynak : https://organikdoktorum.com/mucize-corba-kelle-pacanin-faydalari/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar