Saç Uzatan ve Çıkaran Soğan Suyu Kürü Soğan Suyunun Saça Faydaları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Haziran 2019 Pazartesi

Saç Uzatan ve Çıkaran Soğan Suyu Kürü Soğan Suyunun Saça Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Saç Uzatan ve Çıkaran Soğan Suyu Kürü Soğan Suyunun Saça Faydaları
Saçlarınız dökülüyor veya azalıyor mu? Saçlarınızın inceldiğini veya beyazladığını mı düşünüyorsunuz? Bu yazımız tam size göre. Bu yazımızda soğan suyunun saça faydaları, soğanla saç uzatma ve saç için soğan suyu kürü tarifi gibi konularda bilgi vereceğiz.
Soğan sülfür yönünden zengin bir besindir. Sülfür saç tellerinin temel yapı taşlarından biridir. Kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerinin yeterli besini almasını sağlar. Ayrıca soğan suyu antibakteriyel özellikleri sayesinde saç dökülmesi yapabilen saç derisi enfeksiyonlarıyla mücadele eder.
Ayrıca soğan suyu içinde katalaz isimli enzim bulunur. Katalaz enzimi bazı kişilerde saçın erken beyazlamasını önleyen güçlü bir antioksidandır.Saç dökülmesine bitkisel çözüm yöntemlerinden biri de soğan suyu kürüdür. Soğan suyunun saça faydaları arasında ilk sırada saç dökülmesini önlemesi yer almaktadır. 2002 yılında yapılan bir araştırmada soğan suyu kürü ile alopecia areata adı verilen bir tür saç dökülmesi probleminin önlenebileceği ortaya konmuştur.
Araştırmaya katılan kişilerde iki ay boyunca günde iki kere soğan suyu uygulanmıştır. Soğan suyunun saça faydalarını görmek için yapılan bu araştırmada katılımcıların yaklaşık %87’sinde saçın yeniden uzamaya başladığı görülmüştür. Soğan Suyu Kürü
Soğanların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.
Soğanın suyunu sıkın. Bu işlem için bir mutfak robotu, blender veya katı meyve sıkacağı kullanabilirsiniz.
Soğan suyunu saça faydaları görülmesi için bu soğan suyu kürü ile saç derisine masaj yapılmalıdır.
En az 15 dakika bekletin (daha fazla da bekletebilirsiniz).
Hafif bir şampuanla yıkayın.





Saçın yeniden uzaması için bu işlemi her gün tekrarlayabilirsiniz.
Soğan suyunun saça faydaları için ilk kez uygulanması halinde saçın küçük bir bölümünde alerji testi yapılması kesinlikle tavsiye edilmektedir.
Saç Uzatan Soğan Suyu ve Bal Kürü Tarifi
Yarım bardak soğan suyu içerisine 1-2 yemek kaşığı bal ekleyin.
Soğan suyu ve bal karışımını saç derisine sürün.
En az 30 dakika bekleyin.
İsterseniz gece boyunca bekletebilirsiniz.
İşlem sonrasında saçınızı durulayın.
Soğan Suyunun Saça Faydaları Ne Zaman Ortaya Çıkar
Soğan suyunun saça faydaları ancak sabırlı olunması halinde görülecektir. Bu işlem her gün tekrarlanmalıdır. Her gün yapamayan okuyucularımız bu işlemi haftada 3 kere tekrarlayabilirler. En az 1-2 aylık uygulama sonunda soğan suyunun saça faydaları ortaya çıkacaktır.
Yapılan araştırmalara göre saç uzatan soğan suyu tarifi en az 4 hafta uygulandığında katılımcıların %74’ünde, 6 hafta uygulandığında ise katılımcıların %87’sinde saçın yeniden uzaması sonucu elde edilmiştir.



Saç için hangi tür soğan kullanılmalı?
Soğan çok çeşitleri olan bir sebzedir. Bunların tatları ve renkleri genellikle birbirine benzer ve birbirlerinin yerine kullanılabilir. Soğan suyunun saça faydaları için istediğiniz herhangi bir kuru soğan türünden faydalanabilirsiniz.
Soğan Suyunun Yan Etkileri
Soğan suyunun saça faydaları yanı sıra birtakım yan etkileri de görülebilir. Saça soğan suyu uygulandığında en yaygın görülen yan etki kızarıklık ve kaşıntıdır. Soğan suyunun yan etkileri görüldüğünde saçınızda bekletme süresini kısaltabilirsiniz. Ayrıca soğan suyunun yan etkileri görülürse soğan suyunu bir miktar yağ veya su ile inceltebilirsiniz.Soğan suyunun saça faydaları için taze olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Soğan suyu sıkıldıktan bir süre sonra içindeki kimyasal özelliklerden bazılarını kaybetmektedir. Bu nedenle sıkıldıktan sonra hemen kullanılmalıdır.Siz de soğan suyunun saça faydaları konusundaki deneyimlerinizi aşağıdaki yorum alanından diğer okuyucularımızla paylaşabilirsiniz!
Kaynak : https://www.iyibakkendine.com/sogan-suyunun-saca-faydalari-sogan-suyu-kuru/
Görsel Kaynak : https://mysimpleremedies.com/10-hair-hacks-for-healthy-long-beautiful-hair/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar