Tarçınlı Su Diyeti Nasıl Yapılır Tarçınlı Su İle Zayıflayanlar Var mı? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Haziran 2019 Cuma

Tarçınlı Su Diyeti Nasıl Yapılır Tarçınlı Su İle Zayıflayanlar Var mı?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tarçınlı Su Diyeti Nasıl Yapılır Tarçınlı Su İle Zayıflayanlar Var mı?
Tarçın Zayıflamaya Nasıl Yardımcı Olur?
Tarçın kilo verme dahil birçok yararı olan lezzetli bir baharattır. Bu harika baharat yalnızca kilo vermede değil aynı zamanda vücut yağlarının yakımında da yardımcıdır.  Bu makalemizde tarçınlı su ile 5 kilo verdiren tarifi bildireceğiz ve tarçınlı suyun zayıflamaya faydalarını anlatacağız.
Tarçınlı Su İle Haftada 5 Kilo Zayıflama Tarifi Yapılışı
Malzemeler
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yapılışı: Öncelikle 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı tarçını ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra suyu bir kenara ayırıp hafif ılınmaya bırakın ve ılınınca hızlıca tüketin.Sabah aç karnına veya yatmadan hemen önce tüketilmesi uygundur. Bu şekilde 15 gün boyunca tüketmeye devam ederseniz, vücudunuzdaki değişimi rahatlıkla fark edebileceksiniz. 15 günden fazla kullanmanızı önerilmiyor.





15. gün sonunda başka kür tariflerini uygulamaya başlayabilirsiniz.
Tarçınlı Suyun Zayıflamaya Faydaları Nelerdir?
Tarçın içerdiği çeşitli birleşenler sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. Tarçınlı suyun kilo vermeye faydaları aşağıda belirtilmiştir;
Amerika Tarım Bakanlığı, günde 2 tatlı kaşığı toz tarçını tüketmenin metabolizmayı çok hızlandırdığını ve vücuttaki insülin direncini arttırarak yağların yakımını sağladığını bildirmiştir. Bu yağ yakımlarının çoğu kalorilerden gittiğinden kilo vermeye ve tip 2 diyabetini tedaviye de yardımcı olur.
Tarçın; yalnızca vücuttaki fazla yağı eritmekle kalmaz aynı zamanda daha fazla yağ toplanmasını ve yağların kilo olarak depolanmasını da engeller.
Tarçın; vücutta ısıyı arttırarak metabolizmayı hızlandırır. Böylece kilo vermeyi kolaylaştırır.
Tarçın; kolesterol seviyesini, özellikle trigliseritleri, LDL (kötü kolesterol) ve toplam kolesterolü azaltır ve ayrıca iyi kolesterol (HDL) için iyidir.
Tarçın; aynı zamanda kan şeker seviyesini düzenleyerek insülin hareketliliğini arttırır. Bu sebeple de hem diyabet hastalığı hem de vücut kilosunu kontrol eder.
Tarçın; vücuttaki kilo veriş hızını artıran ve aynı zamanda karın yağı yakımında etkili olan polifenoller açısından zengindir.
Tarçın; iltihaplara karşı savaşmaya ve kandaki zararlı yağları azaltmaya yardımcı olan hidroksisinnamaldehid adı verilen bir bileşik içerir.  



Tarçın aynı zamanda iştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutar.  Tarçında bulunan mineral krom bileşiği, iştah kontrolünden sorumlu bileşendir. Gıdaların vücudunuzdan geçişini yavaşlatarak çalışır.
Vücuttaki insülin birçok işlevi vardır. Bunlardan biri ise vücuttaki kan şekerini düzenlemesidir. Kan şekeri seviyesini korumak özellikle şeker hastalarında önemlidir. Yüksek kan şekeri, yüksek miktarda yağ depolamak anlamına gelir. Beslenme düzeninize ekleyeceğiniz tarçın; yağları yakmaya ve kalorilerin yağ olarak depolanmasını önlemeye yardımcı olabilir. Tarçın kan şekerini düzenler.
Tarçın karın bölgesinde toplanan yağları yakmak için de oldukça etkilidir. Özellikle karın bölgesinde depolanan yağlar, hayati organları çevrelediği için zararlı olabilir. Tarçın, karın yağlarınızı yakmaya yardımcı olacak, kilo vermenizi sağlayacak ve aynı zamanda sağlığınıza iyi gelecektir.
Tarçın aynı zamanda içinde bulundurduğu güçlü anti bakteriyel özelliklerle de sindirimi zorlaştıran karındaki kötü bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olur.
Uluslararası Spor Beslenme Derneği Dergisinde 2006 yılında yapılan araştırmaya göre; tarçının vücuttaki yağların yakımını hızlandırdığı ve böylece vücuttaki yağı azalttığı ifade edilmiştir.
Tarçın içerdiği bazı vitamin, mineral, lif, demir ve kalsiyum ile de metabolizmayı hızlandırıp bağışıklık sistemini ve hafızayı güçlendirir.
Kilo veremeyen insanlarda görülen en yaygın sorunlarından birisi de metabolizmanın yavaş olmasıdır. Metabolizma hızı, kişiden kişiye göre değişir ancak metabolizma hızını arttıran birçok yol vardır.  Bunlardan biri de tarçındır.
Düzenli egzersiz yapmak, düzenli beslenmek düşük kalorili beslenmek yeterli oranda protein tüketmek metabolizma hızını arttırır ve tarçın tüketimi ile bu özellikleri daha da hızlandırabilirsiniz.
Diğer baharatların aksine tarçın aynı vücuda enerji vererek metabolizmanın hızlanmasını sağlar.Ve bu da vücudun daha fazla kalori yakmasına ve karbonhidratı daha doğru kullanımına yardımcı olur.
Tarçını Günlük Beslenmemizde Nasıl Kullanabiliriz?
Tarçını günlük beslenmenizde çayınıza veya kahveniz atabilirsiniz.
Tarçını patatesin üzerine serpebilirsiniz.
Tarçını elma ve armutun üzerine serpebilirsiniz.
Tarçını kahvaltılık gevrek veya yulafın üzerine bir tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz.
Tarçını tostunuza da serpebilirsiniz.
Tarçını meyve suyunun içine koyabilirsiniz.
Tarçını içeceğinize ekleyebilirsiniz.
Kaynak : https://www.mavikadin.com/tarcinli-su-diyeti-nasil-yapilir-tarcinli-su-ile-zayiflayanlar-var-mi
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
1 yorum:
Comments
  1. Tarçın ürünü onbeş gün uygulayın diyorsunuz bukadarmı ara verip tekrar başlanacakmı

    YanıtlaSil

Sponsorlu Bağlantılar