Taze Naneyi Buzdolabında 1 Ay Bozulmadan Saklayabilirsiniz - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Haziran 2019 Cumartesi

Taze Naneyi Buzdolabında 1 Ay Bozulmadan Saklayabilirsiniz

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Taze Naneyi Buzdolabında 1 Ay Bozulmadan Saklayabilirsiniz
Taze nane en kolay bozulan, eğer kurutulmazsa buzdolabında ziyan olan yeşilliklerden biridir. Oysa naneyi buzdolabında uzun süre taze olarak saklayabileceğiniz kolay bir yöntem var. Eğer 4 hafta sonra buzdolabında saklanan naneler bitmediyse kalanları ufalayarak kuru nane şeklinde tüketebilir, böylece nane israfına son verebilirsiniz. Bu arada nanelerin saplarını atmayıp toprağa dikip filizlendirebilirsiniz. Nane yaprakları iyice temizlenene kadar yıkanır. Temizlenenen yapraklar sirkeli suda yaklaşık 10 dakika bekletilir ve sonra çalkalanır.
Salata kurutma kabında nanelerin fazla suyu atılır. Salata kurutma kabı yoksa süzgece alınan nanelerin üzerine bir kapak kapatılır ve sallayarak bu işlem yapılır.





Nane yaprakları temiz bir mutfak bezinin üzerine yayılır ve tamamen kuruması için bekletilir. Ara sıra bezin uçları birleştirilerek torba gibi yapılır ve ortada toplanan naneler sallanır.
Naneler iyice kuruduğunda temiz büyükçe kuru bir bezin üzerine alınır. Paket gibi katlanır ve buzdolabına yerleştirilir. Gerektiği zaman naneler alınarak kullanılır ve tekrar kapatılır.
En sonunda yaklaşık 4 hafta buzdolabında bezin arasında saklanan naneler tamamen kurumuş olur. Elinizle veya ince delikli bir kevgirden geçirilir ve elde edilen kuru nane kavanoza aktarılır.
Kaynak: http://www.yemekmutfak.com/mutfak/1/44/taze-naneyi-buzdolabinda-1-ay--bozulmadan-saklayabilirsiniz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar