Yoğurt Ve Karbonat Maskesi Cilt gençleştiren maske tarifi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Haziran 2019 Perşembe

Yoğurt Ve Karbonat Maskesi Cilt gençleştiren maske tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurt Ve Karbonat Maskesi
Cilt gençleştiren maske tarifi...
Yoğurt ve Karbonat Maskesi, Yoğurt ve karbonat maskesi cildin kalıtsal veya çevresel koşullardan etkilenip lekelenen bölgeyi onaran maddelerdir. Nedir bu karbonat ve yoğurt içinde cildi tazeleyen, yenileyen maddeler bulunur. Yoğurdun insan vücudunda antibakteriyel özellik durumu gösterir. İçindeki besinle sayesinde cilde parlaklık verir. Yoğurt ciltte ki gözenekleri açar ve temizler. Cildi nemlendirir. Yoğurdun içerisinde ne tür besin değerleri vardır. Ilık suya katılan karbonatı cildimize uygularken fazla bastırmadan doğal bir peeling yapmış oluruz yani cildimizi ölü hücrelerden arındırır. Karbonat da anti bakteriyel bir maddedir.





Karbonat ve Yoğurt Maskeleri Ne İşe Yarar? Bu maskeler ciltte peeling etkisi yapar. Cildi canlandırır, besler ve ölü hücrelerden arındırır. Ciltteki lekelerin görünümünü hafiften beyazlatır ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Siyah nokta ve akne gibi cilt problemlerine karşı savaşır. 1.Maske 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat Yapılışı: Bu malzemeleri bir kaba koyarak karıştırıyoruz. Cildimizde lekeli olan kısma daha yoğun bir biçimde sürerek uyguluyoruz. Cildimizde 30 - 45 dakika bekletip daha sonra suyla cildimizi temizliyoruz. Kuru ve hassas olan cilt tipleri daha az dakika bekleyip öyle temizlesinler. Bu maskeyi haftada 2 - 3 kere uygulayabiliriz. Cildimizi temizledikten sonra varsa evinizde bir tonik veya elma sirkesini pamuk yardımıyla cildimize uygulayalım. Çünkü temizlenen gözenekleri tonik sayesinde daraltmış oluruz.



2.Maske 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı mısır unu Yapılışı: Bu malzemeleri bir kapta homojen bir biçimde karıştırıp krem kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Cildimizde ki lekeli olan bölgeye daha yoğun bir şekilde olmak üzere cildimize uyguluyoruz. 30 - 45 dakika bekledikten sonra maskeyi ciltten temizliyoruz. Haftada bir kere cildimize uyguluyoruz. 3.Maske 1 tatlı kaşığı karbonat 4 - 5 damla limon suyu 1 tatlı kaşığı zeytin yağı 1 yemek kaşığı yoğurt Yapılışı: Bu malzemeleri bir kapta homojen bir biçimde karıştırıyoruz. Cildimizdeki lekeli olan bölgeye daha yoğun bir biçimde olmak üzere cildimize sürüyoruz. Maske kuruduktan sonra cildimizi bastırmadan ovalayarak çıkartıp iyice temizliyoruz. Bu maskeyi haftada 1 - 2 kere yapmak yeterli olacaktır. Akne lekeleri içinde uygun olan bu maskede farkı göreceksiniz.



4. Maske 1 çay kaşığı yaş maya 1 yemek kaşığı ılık su 1 tatlı kaşığı karbonat Yapılışı: Bu malzemeleri bir kapta homojen bir biçimde karıştırıyoruz. Cildimizdeki lekeli olan bölgeye daha yoğun bir biçimde olmak üzere cildimize sürüyoruz. Ciltte 20 - 30 dakika beklettikten sonra cildimizi temizliyoruz haftada bir veya iki kere uygulamak yeterli olacaktır. Bu maskeyi uygulayıp farkı hemen görebileceğimiz türdendir. 5.Maske 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı karbonat Dört damla lavanta yağı Yapılışı: Bu malzemeleri bir kapta homojen bir biçimde karıştırıyoruz. Cildimizdeki lekeli olan bölgeye daha yoğun bir biçimde olmak üzere cildimize sürüyoruz. Bu maskeyi 25 - 40 dakika bekletip cildimizi temizliyoruz. Lavanta cildi taze olmasını sağlar. Ve maskeye hoş bir koku verecek. Haftada bir veya iki kere uygulamak cildimiz için yeterli olacaktır.
Kaynak : https://www.hashaberler.com/foto-galeri/yogurt-ve-karbonat-maskesi/1510/resim/2/


Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar