Göğüs Kanseri Hakkında Her Kadının Bilmesi Gerekenler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Ağustos 2015 Salı

Göğüs Kanseri Hakkında Her Kadının Bilmesi Gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Göğüs Kanseri Hakkında Her Kadının Bilmesi Gerekenler
Eğer kadınsanız, bu kansere yakalanmanın en önemli belirtisine sahipsiniz!
Öncelikle her 8 kadından birinin bu hastalığa yakalandığı düşünülürse kadınlar olarak “Bana bir şey olmaz ya!” düşüncesinden sıyrılmamız gerekiyor. Kadınların en büyük düşmanı sayılan bu hastalığa karşı tedbirli olmanız adına hakkında bilmeniz gereken birkaç şeyi sizler için derledik.
Konu her ne olursa olsun düşmanınızı tanımalı ve onu asla hafife almamalısınız!
 Göğüs Kanseri Hakkında Her Kadının Bilmesi Gereken 7 Şey!
Göğüs kanseri sadece yaşlılarda olur inancı...
Bu kocaman bir yalan! Her yıl 45 yaş altı 25.000 kadına meme kanseri teşhisi koyuluyor. 20’li yaşlarınızdan itibaren sık sık bu hastalıkla ilgili kontrolle başlamanızda ya da göğsünüzle ilgili bir sıkıntı hissettiğinizde doktora gitmekten çekinmemelisiniz!
Kadın olmak en büyük risk!


Sadece kadın olmanız bile meme kanserine yakalanmak için en önemli faktörlerinden biri. Meme kanseri vakalarının %99’u kadınlarda gözlemleniyor. Meme kanserinin oluşmasını sağlayan diğer önemli faktörler 30 yaşından sonra gebelik ve ailevi kalıntılar oluyor.


Östrojen en büyük suçlu
Erkekler de kadınlar gibi göğüslere sahip, peki neden daha çok kadınlarda görülüyor bu hastalık? Cevap basit; östrojen hormonu yüzünden! Kadınların göğüsleri her ay östrojen hormonu tarafından düzenli olarak uyarıldığı için bu bazen anormal olarak DNA’nın yapısının bozulmasına ve genetik mutasyona sebep olabiliyor. Bu da kanser hücresinin oluşmasını sağlıyor.
Bilgi ve bilinçli olmak önemli!
Her kadının bu noktada kendini tanıması ve her yaşta bu şey için savaşmayı bilmesi lazım! Özellikle adet gördüğünüz dönemlerde kendinizi sık sık kontrol etmeniz gerekmektedir çünkü kanserin neredeyse her türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis büyük önem taşır!
Irk ve etnik köken etkisi...
Irk meme kanserine yakalanma oranında etkili olabiliyor. Biyolojik olarak daha agresif olan beyaz kadınların bu kansere yakalanma ihtimali daha yüksek oluyor. Ancak siyah tenli kadınlarda bu riskin daha düşük olduğu gözlemleniyor.
Peki ya doğum kontrol hapları?
Doğum kontrol hapları yüksek miktarda östrojen içerdiği için meme kanserinin oluşmasında önemli faktörlerden biriymiş gibi bakılıyor. Ama dozunu abartmadığınız sürece bu sadece çok küçük bir risk.

Doğru tedavi yöntemleri!
Söz konusu sağlığınız olduğunda geriye kalan her şeyi ikinci plana atmayı öğrenmelisiniz. Göğüs kanseriyle olması gerektiği gibi savaşmazsanız, o bu savaşı kazanmak için elinden geleni yapacaktır! 3 türü olan bu kanserin her birinde göğsünüzü aldırmanız gerekmez. Bu nedenle kanserinize uygun tedavi yöntemini uygulayabilecek vasıflı insanlarla onu yenmeye çalışmanız gerekir. Doktorunuzun kadın ya da erkek olması sizi hiç ilgilendirmeyen unsurlardan biri! Unutmayın, hiçbir şey sağlığınızdan daha önemli değil!
Gelecek parlak!
Son zamanlarda meme kanserini bu kadar sık duyuyor ve onunla ilgili uyarılarla sık sık karşılaşıyor olmamız meme kanserinin yeni yeni yayılmasıyla ilgili değil. Önceden de vardı ne yazık ki... Aradaki fark şimdi kadın-erkek tüm insanların bu konuda bilinçlenmesi ve daha hassas olmaları. Siz de farkındalığınızı konuşturun ve tüm dostlarınızı, ailenizi, kızlarınızı bu konu hakkında uyarmayı unutmayın! Erken teşhis hayat kurtarır!
Kaynak:http://www.womenist.net/



Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar