Tahinli Sarma Pide - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Ocak 2019 Pazar

Tahinli Sarma Pide

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tahinli Sarma Pide
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6, 5 – 7 su bardağı un (ele yapışan bir kıvamda olmalı)
İÇİ İÇİN;
Her bir bezeye 2, 5 yemek kaşık tahin
Her bir bezeye 3 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN;
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bolca susam


HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabında 5 su bardağı unu ve mayayı karıştıralım ortasını açalım. Ortaya ılınan su, süt, sıvı yağ, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta akını kıralım. Tuz ve şekeri de ilave edip karıştıralım. Un ilavesiyle ele yapışan yumuşacık bir hamur yoğuralım. Asla sert olmamalı. Mutlaka ele yapışmalı pürüzsüz bir hamur olmalı. Hamuru yoğururken havalandıra havalandıra yoğurmaya dikkat edin. Videosunu bir önceki gönderide izleyebilirsiniz. Hamur toplandıktan sonra 5 dk. Kadar daha yoğurup streçleyip mayalanmaya bırakalım.
1 saat sonunda hamuru hafif unlu tezgaha alalım. Nazikçe rulo şekline getirip bezelere bölelim. 150 gr. Lık bezelere böldüm ben.
Daha sonra ilk bezeden başlayarak hafif unlu tezgahta hamuru merdane ile açabildiğimiz kadar çok inceltmeden açalım. Üzerine tahin sürelim. Verdiğim ölçülerle yaparsanız tam tadı yakalarsınız. Diğer bezeleri de tamamlayalım.
Tüm bezeler tamamlanınca gene ilk yaptığımızdan başlayarak hafif çekiştirerek açalım. Üzerine toz şeker serpip rulo yapalım ve 20 dk. Dinlenmeye bırakalım.
Ardından elimizi, tezgahı ve ruloları sıvı yağ ile hafif yağlayalım ilk bezeden başlayarak hamuru uzatabildiğimiz kadar uzatalım. Dikkatli olursanız uzadıkça uzayan asla kopmayan bir hamurunuz olacaktır. Acele etmeyin. Uzayan hamuru fazla sıkıştırmadan yağlı fırın tepsisi üzerinde kendi etrafında saralım. Tüm hamuru bu şekilde tamamlayalım.
Tepside 15 dk. Dinlendirip üzerine yumurta karışımını sürelim bolca susam serpelim. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Çıkarıp sıcak sıcak tüketelim. AFİYET OLSUN…Tarifi için instagram.bir.tutam.lezzet ‘e Teşekkürler




Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar