Pastane Usulü Açma - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Şubat 2019 Cuma

Pastane Usulü Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
🌸PASTANE USULÜ AÇMA;🌸
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6, 5 – 7 su bardağı un
İÇİNE SÜRMEK İÇİN;
175 gr. Margarin veya tereyağ
ÜZERİ İÇİN;
1 adet ayrılan yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez
Susam, çörek otu



HAZIRLANIŞI;
Yoğurma kabına 6 su bardağı un ve mayayı alıp karıştıralım. Ortasını açıp su, süt ve sıvı yağını koyalım. Yumurtaları kıralım. Bir tanesinin sarısını ayıralım. Sıvıların üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. İlk etapta çatal ile karıştıralım. Biraz kıvam aldıktan sonra elimiz ile yoğurmaya başlayalım. Hamur toplandıktan sonra 6 dk. Boyunca hamuru havalandıra havalandıra aşağıdan yukarıya uzatarak yoğuralım. Ardından üzerini streçleyip 30 dk. Boyunca mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 10 bezeye ayıralım. Kullanacağımız yağı da 10 parçaya ayıralım. Bezeleri top şeklinde yuvarlayalım. Tezgahı sıvı yağ ile yağlayalım. Bezeleri aralıklı şekilde yağlı yere dizelim. Üzerlerini bastırıp biraz genişletelim. Her bir bezeye bir parça yağdan koyalım. İlk koyduğumuz yuvarlaktan başlayarak hamuru çekiştire çekiştire inceltebildiğimiz kadar inceltelim. Ardından ikiye katlayalım. Ve dar kısmından başlayarak rulo yapalım. 
Tekrar ilk yaptığımız rulodan başlayarak hamuru dikkatlice uzatalım. Uç kısımlarından ters yönce çevirerek bükelim. Ve açma şeklinde yuvarlayalım. Uçlarını birleştirelim. Tepsiye dizelim.
Mayalanması için 30 dk. Bekleyelim. Mayalanan hamura yumurta sarısını sürüp 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. Nar gibi kızarınca fırından alıp servis edelim. Şimdiden AFİYET OLSUN...Tarifi için @_bir.tutam.lezzet_/ 'e teşekkürler



Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar