15 Dakikada Evinizi Ter Temiz Yapacağınız Etkili Yöntem - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Haziran 2019 Perşembe

15 Dakikada Evinizi Ter Temiz Yapacağınız Etkili Yöntem

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
15 Dakikada Evinizi Ter Temiz Yapacağınız Etkili Yöntem
Ev işlerini yapmak gün boyu sürebilir. Bir yeri temizlersiniz ve daha sonra başka bir yerin kirli olduğunu fark edersiniz. Zamanınızı ve sinirlerinizi koruyup daha az enerjiyle evinizi temiz tutmak mümkün. Her yerin tertemiz olmasını çok seviyoruz ancak bütün bir hafta sonunuzu da bunun için harcamanızı istemiyoruz. Bu yüzden evinizi birkaç dakikada temizleyebileceğiniz bu yöntemleri sizin için topladık!
15. Sıvı yağ, gres yağıyla baş edebilir.
Size biraz tuhaf gelebilir ancak sıvı yağ, gres yağını kolaylıkla çıkartabiliyor. Kağıt havluya birkaç damla sıvı yağ dökün ve fırınınızı bu kağıt havluyla silin. Yüzeyin hemen tertemiz olduğunu göreceksiniz.
14. Yüzeylerin parlak olması için cilalayın.
Krom kaplama yüzeylerin parlamasını istiyorsunuz elinize bir havlu alın ve birkaç damla bebek yağı kullanarak bu yüzeyleri silin.
13. Ütüyü temizlemek.





Tuz size bu durumda yardımcı olabilir. Bir havlunun ya da kağıt havlunun üzerine tuzu dökün ve ısıttığınız ütüyü tuzun üzerinde gezdirin. Yaptığımız araştırmaya göre ütünüzdeki tüm kirler yok olacak.
12. Eğilmemek için bir süpürge kullanın.



Örneğin küvetinizi elinizle fırçalamak yerine süpürge kullanın. Temizlik maddesini küvetin yüzeyine dökün ve birkaç dakika bekletin ve süpürgenizle yüzeyi ovalayın. Bu yöntem özellikle de eğilmekte problem yaşayan yaşlı insanlar için fazlasıyla kullanışlı.
11. Tuvalet için temizlik malzemeleri.

Biraz zaman kazanabilmek için tuvalette kullanacağınız temizlik malzemelerini yüzeye döküp birkaç dakika bekleyin daha sonra da fırçayla ovalayın.
10. Biraz yumuşatıcı ekleyin.
Yerleri silmeye başlamadan önce suyunuza birazcık çamaşır yumuşatıcısı ekleyin. Böylece zeminleriniz daha uzun süre temiz kalacaktır.



9. Toz bezi yerine kahve filtresi.
Kahve filtreleri, televizyon ve bilgisayar ekranı gibi yüzeylerin tozunun alınmasında oldukça etkilidir. Tüm kiri alırken ekranlarda ve mobilyalarda tek bir çizik bile oluşturmaz.
8. Fırça kullanın.
Biblolar gibi küçük objeleri temizlerken resim fırçasını kullanabilirsiniz. Böylece en zor alanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
7. Çöp kutusunun içine gazete koyun.

Çöp poşetinizin içine bir gazete yerleştirin. Gazete çöpün içindeki tüm sıvıyı emecek ve böylece çöpünüz hep kuru kalabilecektir.
6. Yer bezi olarak eski çoraplarınızı kullanın.

Havlu çoraplar yerleri silerken kolayca kiri ve tozu temizleyebilir. Paspasınızın üzerine bir havlu çorabı geçirin, yerleri silin ve çorabı çamaşır makinesinde yıkayın.
5. Yatağınızı toplamayın.

İyi haber! Uyanınca yatağınızı toplamamanız sizin için daha iyi. Bilindiği üzere uyurken terleyip ıslattığınız yatağınızın üzerini örttüğünüz zaman “ev tozu akarlarının” üremesi için mükemmel bir ortam oluşturmuş oluyorsunuz. Eğer alerji olmak istemiyorsanız yatağınızı toplamayın.
4. Mobilya cilasını unutmayın.
Birçok insan cilayı işe yaramaz olarak görür ancak kesinlikle yanılıyorlar. Yapılan cila sonucunda mobilyalarımız daha az toz tutar ve bu sayede sık sık temizlik yapmamıza gerek kalmaz.
3. Buzdolabı raflarını plastik kağıtlarla kaplayın.
Eğer rafları plastik kağıtlarla kaplarsanız dolabınızın içini sürekli temizlemek zorunda kalmazsınız, sadece, arada bir bu örtüleri değiştirmeniz gerekir.
2. Banyo duvarlarını ıslak bırakmayın.
Duş aldıktan hemen sonra bir çekçek yardımıyla duvarlarınızdaki suyu alın. Bu yöntem sayesinde her seferinde duvarlarınızdan kurumuş su ve sabun lekelerini çıkartmak için dakikalarca uğraşmayacaksınız.

1. Matkaba bir fırça yerleştirin.
Bu yöntem sayesinde en kirli noktaları bile kolaylıkla temizleyebileceksiniz. Enerjinizi ve zamanınızı korumasının yanı sıra evinizin pırıl pırıl parlamasına da yardımcı olacak.
Kaynak : https://hisleraynasi.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar