Basur Ağrısını Hafifletmek İçin Bitkisel Öneriler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2019 Çarşamba

Basur Ağrısını Hafifletmek İçin Bitkisel Öneriler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Basur Ağrısını Hafifletmek İçin Bitkisel Öneriler
Tıbbi adıyla hemeroid olarak bilinen basur hastalığı, her on kişiden üçünde görülen bir hastalıktır. Günlük hayatı önemli derecede etkilediği gibi uyku düzenini de bozmasıyla kuvvetli bir rahatsızlık vermektedir. Genelde iş hayatında fazla oturmanın etkisiyle kabız olarak başladıktan sonra basura kadar ilerliyor. Sık kahve ve çay tüketimi de basura yol açan etmenlerden birisidir. Basur ağrısını hafifletmek için bir çok yola başvuran hastalar bir çözüme ulaşamadıklarında soluğu hastanede almaktadır. Basur tedavisi iki hafta kadar sürerken yaşanan ağrılar herkesin korkulu rüyası oluyor. Bu aşamada kullanabileceğiniz bitkisel çözümler, basur ağrınızı kesin bir şekilde keseceği gibi iyileşme hızınızı da arttıracaktır.





Aloe Vera Bitkisi
İçeriğindeki mineraller, protein ve vitaminlerle birlikte insan vücudunun her yerinde kullanılabilen bir bitki olan Aloe Vera, Basur rahatsızlığı çekenler için kullanabilecekleri en iyi bitkisel çözümlerden birisidir. Aloe Vera yaprağını bıçağınız ile kesip jelini pamuğa yedirtikten sonra basur bölgenize yavaşça sürebilirsiniz. Ferahlatıcı etkisi ile ağrınızı büyük oranda dindirip, derinizi besleyecektir.



Isırgan Otu – Zeytinyağı karışımı
Basur ağrısını hafifletmek için tercih edilen yollardan biri ısırgan otu ve zeytinyağı karışımıdır. Taze alacağınız ısırgan otlarını blenderınız ile püre haline getirip zeytinyağı ile karıştırın. Kıvamını çok sulu olmayacak bir şekilde hazırlamaya özen gösterin. Elinizle nazikçe basur bölgenize uygulayın. Kaşıntınızı dindirip kılcal damarlarınızı açacaktır.



Papatya suyu banyosu
Üç bardak suya bir demet papatya atarak kaynatın. Daha sonra leğeni dolduracak kadar ılık suyu ekledikten sonra papatya suyunuzu ekleyin. Leğeninizin içinde 10 dakika kadar basur bölgenize banyo yaptırın. Ilık su hem basur bölgenizi yumuşatacak hem de ağrısını dindirecektir.



Basur Kremi
iki diş sarımsak, orta büyüklükte kırmızı pancarın yarısı ve yarım limonu blenderda püre haline getirin. Basur bölgenize yavaşça uygulayın. 10 dakika sonra ılık su ile basur bölgenizi temizleyin. İlk başta bir yanma hissedeceksiniz fakat daha sonra ağrınızın dindiğini farkedeceksiniz.



Yazımızdaki karışımları akşam yatmadan önce kullanabilirsiniz. Bu bitkisel tedaviler basurunuzun iyileşmesinde yardımcı olduğu gibi ağrılarınızı da dindirecektir. Bu aşamada su tüketiminizi arttırmayı sakın unutmayın. Kahve, çay, gazlı içecekler, ağır baharatlar ve turşudan kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Tedavinizden sonra bu yiyecek ve içecekleri bilinçli bir şekilde tüketmeye devam edebilirsiniz
Kaynak : https://hisleraynasi.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar