Defneli Kiraz Sapı Çayı İle Zayıflayın - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Haziran 2019 Cumartesi

Defneli Kiraz Sapı Çayı İle Zayıflayın

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Defneli Kiraz Sapı Çayı İle Zayıflayın
Kiraz saplarının kirazdan daha faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Yediğiniz kirazların saplarını asla atmayınız. Çünkü kiraz saplarının idrar söktürücü etkisi fazla suyun atılmasını ve vücudumuzda yakılması zor yağların metabolize edilerek vücuttan atılmasını sağlar. Bu idrar söktürücü etkisiyle böbrek taşı oluşumunu önler, detoks etkisi yaratarak toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur ve yine bu etkisiyle yüksek tansiyonu düşürerek kalbin ve damarların aşırı zorlanmasını önler ve kadınlarda özellikle sistite karşı çok faydası vardır. Kiraz saplarının stres atıcı ve sakinleştirici etkilerini de asla unutmayalım. Kiraz sapı birçok önemli minerali A, C, D, E ve K vitaminleri ile potasyum tuzlarını içinde

Kiraz sapı çayının bu sağlığa faydalarından yararlanmak için sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce 1’er bardak içebilirsiniz. Fazla tüketimi vücudun susuz kalmasına neden olabileceği için aşırıya kaçmayın. Ayrıca ishalken ve düşük tansiyon şikayetiniz varsa kiraz sapı çayı önerilmemektedir.
Kiraz saplarını bol suyla yıkadıktan sonra gölge bir ortamda bir kaç gün bekleterek kurutun.





Küflenmemesi için iyice kuruması önemli. Saplar kuruduktan sonra büyük çay bardağı için 1 yemek kaşığı (10-15 adet) ölçüsünü kullanabilirsiniz. Kiraz saplarını birkaç defne yaprağıyla birlikte büyük bir bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp 15 dakika demleyin. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırmayı unutmayınız.
Afiyet olsun. Sevgilerimle
Prof.Dr. İbrahim USLU
Kaynaklar
1- https://draxe.com/benefits-of-cherries, Dr. Axe
2- http://www.dogaldiyet.com/kiraz-sapinin-faydalari-ibrahim-saracoglu-kiraz-sapi-zayiflatirmi.html, İbrahim Saraçoğlu
3- http://www.bitkicaylarininfaydalari.com/kiraz-sapi-cayi/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar