Dereotu Tüketmenin Kanıtlanmış Faydaları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Haziran 2019 Perşembe

Dereotu Tüketmenin Kanıtlanmış Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Dereotu Tüketmenin Kanıtlanmış Faydaları
Dereotunun Faydaları Nelerdir?Dereotu çeşitli yemeklere lezzet katması için kullanılan otlardan biridir.
Dereotunun Faydaları Nelerdir? Dereotu çeşitli yemeklere lezzet katması için kullanılan otlardan biridir. Kullanıldığı başlıca yemekler arasında salata, çorba, sos, balık ve et yemekleri yer almaktadır. Ancak sadece yemeklere tat katması için kullanılan bir ot değildir. Aynı zamanda içerisinde pek çok faydaları da barındırmaktadır. Doğal olarak yetiştiği için oldukça faydalı bir ottur. Birtakım hastalıklara karşı oldukça etkili olan dereotu, bağışıklık sisteminin artmasını sağlayarak mikroplar ile savaşma gücünü de arttırmış olur. Dereotu çok az miktarda kalori içermektedir. Bu özelliği ile diyet yaparak yiyip içtiklerine dikkat eden insanlar için, besin listelerinin üst sıralarında yer almaktadır.





Serbest Radikallere ve Kanserojenlere Karşı Koruma Dereotunun monoterpen bileşenleri, aksi takdirde vücuda zarar verebilecek olan oksidize moleküllere anti-oksidan molekül glutatiyonun bağlanmasına yardımcı olan glutatyon-S-transferaz enzimini aktive ettiği gösterilmiştir. Dereotu uçucu yağlarının aktivitesi, sigara dumanı, kömür ızgarası dumanı ve çöp yakma fırınından çıkan dumanın bir parçası olan benzopirenler gibi belirli kanserojenler türlerini nötralize etmeye yardımcı olabilecek "kimyasal koruyucu" bir gıda (maydanoz gibi) olarak nitelendirir.Anti-Bakteriyel Baharat



Dereotunun toplam uçucu yağ kısmı, bakteri çoğalmasını önleme kabiliyeti açısından incelenmiştir. Bu açıdan, dereotu "bakteriyostatik" veya bakteri düzenleyici etkilere sahip olduğu gösterilen sarımsak ile sahneyi paylaşmaktadır.
Depresyonu Azaltmaya Yardımcı Olur Depresyon pek çok kişi, yetişkin ve gençler arasında büyük bir sorundur. Dereotu otu, aslında depresyon için doğal bir çare olarak çalışabilir. American Journal of Therapeutics'de yayınlanan bir araştırma, Fas'ın güneyinden gelen dere sularının antidepresan ve



analjezik özelliklerini araştırmayı amaçlıyordu. Dereotu bitkisinin ekstraktları deneklere uygulandı ve ilaç referanslarına (sertralin ve tramadol) kıyasla anlamlı bir antidepresan ve analjezik etki gösterdi. Buna ek olarak, dereotuolumsuz etkilere neden olmaz. Dereotu bitkisinin sulu ekstraktının fitol besin maddesi ile incelenmesi içerdiği polifenoller, flavonoidler ve tanenlerden yararlandığını gösterdi.
Kaynak : https://www.videolike.tv/foto-galeri/dereotu-tuketmenin-kanitlanmis-faydalari/120/resim/5/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar