Diş Ağrısını Anında Kesen Doğal Çözüm Yolları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Haziran 2019 Cuma

Diş Ağrısını Anında Kesen Doğal Çözüm Yolları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Diş Ağrısını Anında Kesen Doğal Çözüm Yolları
Ağız ve diş sağlığınıza özen göstermezseniz daha orta yaşlarınızdayken dişçilere ciddi rakamlar ödemek zorunda kalabilirsiniz. Çekeceğiniz ağrıyı söylemiyoruz bile! Şekerli yiyecek ve içecek tüketmek dişlerinizin çürümesine neden olan bakterilerin üremesine olanak veren bir ortam oluşturur.
Bu nedenle tüketildiği zaman dişlerinizi hemen temizlemelisiniz. Sizlerle bu içeriğimizde karşılaştığınız diş ağrılarından nasıl kolayca kurtulursunuz?
Gün içerisinde minimum 2 defa ve 2 dakika boyunca dişlerinizi yumuşak bir diş fırçası fırçalayın. Ekstra bir durumla karşılaşmadığınız sürece bu yöntemleri kullanmak zorunda kalmazsınız.
Yağ ile gargara
Hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı ile gargara yaptığınız zaman bakterilerin sayısı azalacağından ağrılarınızda azalma olur. 2 yemek kaşığı yağ ile 15-20 dakika ağzınızı çalkalayın.
Zencefil





Zencefil kökünü temizleyin ve gece suda bekletin. Ağzınızı bu su ile çalkalayın.
Çay torbası koyun
Siyah çay torbasını dişinize koymak ağrınızı dindirecektir. İçeriğindeki tein maddesinin ağrı azaltıcı bir etkisi vardır.
Sarımsak
Bir ya da iki diş sarımsak çiğneyerek diş ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Sarımsak tozunu, tuz ile karıştırarak dişinize basmanın da yararı olacaktır. Birkaç gün uygularsanız diş ağrılarınız kaybolacaktır.
Guava yaprakları
İki ya da üç tane guava yaprağını çiğneyin. Ya da guava yapraklarını kaynatıp suyu ile gargara yapın ve diş ağrınızı hafifletebilirsiniz.
Nane yaprakları
Yapmanız gereken tek şey, taze nane yapraklarını çiğnemek.
Tuz ve karabiber
Şaşırabilirsiniz fakat tuz ve karabiber güçlü anti bakteriyel etkiye sahiptir. Eşit miktarda tuz ve karabiberi çok az su ile macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Ağrıyan dişinize bastırın ve ağrınız hafiflesin.



Karanfil
İki ya da üç tane karanfili ezip zeytinyağı ile karıştırın ve ağrıya bölgeye bastırın. Ağrınız geçecektir. Karanfil yağını direkt damlatmayı da tercih edebilirsiniz.
Soğan
Soğanı dilimleyin ve güzelce çiğneyin. Soğanın içeriğindeki anti mikrobik özellikler ağzınızda bulunan zararlı mikropları öldürür. Bir süre çiğneyin ve ağrınız geçsin.
Çürük ağrısı için zerdeçal
Birkaç damla hardal yağını, yarım çay kaşığı zerdeçal ile koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Ardından çürük dişin üzerine uygulayın.
Kaynak : https://www.bilgidoktoru.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar