Herbalistlerin 1 Numaralı Bitkisi Karabaş Otu - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Haziran 2019 Pazar

Herbalistlerin 1 Numaralı Bitkisi Karabaş Otu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Herbalistlerin 1 Numaralı Bitkisi Karabaş Otu
Birçok herbalistin üzerinde özellikle çalıştığı bitki
Geleneksel Tıpta beyin süpürgesi olarak bilinen karabaş otu; nörolojik hastalıklar, astım, kalp ve kan dolaşımı için eski tıp alimlerinin reçetelerine, yazma eserlere girmiş bir bitki. Dr. Muammer Yıldız, birçok derde deva olan karabaş otunun faydalarını ve özelliklerini sıraladı.
Karabaş otu daha çok vücudun dış kısmına fayda sağlamakla birlikte kısmen iç organlar içinde bazı faydaları vardır. Özellikle ruh ve sinir sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ön plana çıkıyor. Karabaş otunun cilt ve saç sağlığı yanında doğal bir parfüm olarak kullanılma özelliği de var.
İbrahim Saraçoğlu hocamız karabaş otunun birçok kanser hastalığını durdurucu özelliğe veya tamamen önleyebilme özelliğine sahip olduğunu belirtiyor. Sadece kanser tedavilerinde değil daha birçok hastalığın tedavisinde de bu bitkiyi öneriyor.





Karabaş Otu (Lavandula Stoechas) Nedir?
Bir lavanta türü olan karabaş otu bir Akdeniz bitkisidir. Fransız lavantası ya da İspanyol lavantası olarak da anılır. Osmanlı döneminde kolera salgınının tedavisinde kullanılması için özel ferman çıkarılmıştır. 1. Dünya Savaşında mikrop öldürücü olarak kullanılmıştır.
Bunun yanı sıra çok eski çağlardan beri tedavi için kullanılan tarihi bir bitkidir. A ve C vitamini yanında kalsiyum ve demir bakımından da zengindir. İbrahim Saraçoğlu’nun üzerinde özellikle çalıştığı bitkilerden biridir ve kanserin yanı sıra birçok hastalığın da dermanı olduğunu belirttiği şifalı bir bitkidir.

Karabaş Otu Faydaları
Balgam söktürücüdür. Sinirleri ve kalbi kuvvetlendirici özelliği vardır. Egzama yaralarını iyileştirir.
Akciğer kanseri ve kan kanseri ile beyin tümörlerini geciktirici, durdurucu özelliği vardır. Hatta bu kanser türlerinden bazılarını tamamen ortadan kaldırmaktadır.
İçeriğindeki geraniol maddesi kansere karşı koruyucu özellik taşır ve bazı beyin tümörlerini tamamen ortadan kaldırır. Karabaş otu, kan dolaşımını düzenler. İdrar yolu enfeksiyonlarını giderir.
Sinüzite karşı iyi gelen bir bitkidir. Ağrı kesici özelliği (romatizmal ağrılar) vardır. Sinirsel baş ağrılarını giderir, rahatlatıcı özelliği ile çabuk uyumanızı sağlar. İç sıkıntısını giderir.



Romatizmaya karşı kullanılabilir. Epilepsi (sara) rahatsızlığına karşı çayının kullanılması nöbetlerin azalmasını ve oldukça seyrelmesini sağlar.
Önemli Bir Not:İbrahim Saraçoğlu bu bitkinin koruyucu olarak kullanılmamasını, sadece rahatsızlık vuku bulduğunda içilmesini öneriyor. 20 yaş altındakilerin de kullanmamasını belirtiyor. yine bitkinin güneş görmeyen kapalı ve rutubetten uzak şekilde saklanmasını özellikle bildiriyor.
Karabaş Otu Çayı Nasıl Hazırlanır, Ne Kadar Süre İle Kullanılır?
1 su bardağı kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı karabaş otu ilave edin. 2 veya 3 dk daha kaynatın. Demlendikten sonra soğumasını beklemeden süzün. Gün aşırı (2 günde bir) akşam yemeklerinden 2 saat sonra 1 bardak tüketin. 10 gün bu kürü uyguladıktan sonra bir hafta ara verin ve tekrar 10 gün daha uygulayın.
Kaynak : https://www.bitkilog.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar