İki bin yıldır şifa dağıtıyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Haziran 2019 Cumartesi

İki bin yıldır şifa dağıtıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İki bin yıldır şifa dağıtıyor
lkemizde Kurt Üzümü ve ‘mutluluk meyvesi’ olarak öğrenilen Goji Berry yeryüzündeki yiyecek bedeli azami olan meyvelerden biridir. Anavatanı Tibet’tir ve Çin’de tıp alanında takribî 2000 yıldır kullanılmaktadır. Kurt üzümü meyvesi taze olarak veya kurutulmuş olarak yenebildiği gibi yapraklarından nebat çayı, saplarından da özel yağlar yapılabilmektedir.
Kurt üzümü meyvesi taze olarak veya kurutulmuş olarak yenebildiği gibi yapraklarından nebat çayı, saplarından da özel yağlar yapılabilmektedir.
Her kısmı faydalı olan bu nebatın insan bedenine sağladığı faydalar ise saymakla bitmez. Kansere karşı natürel bir gözeticidir; urların gelişip büyümesini önler; fazla yağların yakılmasına dayanakçı olur; kalp, karaciğer, böbrek gibi hayati ehemmiyetteki organlarımıza gözetir ve kuvvetlenmesini sağlar; adale ve kemiklerin kuvvetlenmesine dayanakçı olur. Tüm bu bereketlerinden dolayı ‘ebedilik nebatı’ de denmektedir.





Natürel bir kanser önleyicidir. İçeriğindeki ‘germanium’ kanser önleyici olarak öğrenilir ve dünyada yalnızca birkaç nebat cinsinde bu maddeye tesadüfülmüştür. Kolestorolü ve kan tazyikini düşürdüğü gibi kanı pakler. Bu anlamda felç, kalp krizi, böbrek yetmezliğine karşı bedeni korur.
Urların gelişip büyümesini önler



Karaciğer hastalıklarına ve şeker hastalığına diyabet iyi gelmektedir.İçeriğindeki betain maddesi karaciğer yağlanmasını ve damar tıkanıklığını önlemeye dayanakçı olur. Bedendeki yağ oranını eksilttiğinden kilo vermede destekçidir. Her sabah 1 avuç kurt üzümünden hazırlanan çay harcandığında kilo vermeye dayanakçı olur.
Öksürük ve göğüs hırıltısına iyi kazanç. Gebelikte bulantıya iyi kazanç. Özellikle gebeliğin ilk 3 ayındaki sabah bulantı ve kusmalarını eksiltir. Menopoz sürecinde negatif semptomları eksiltir.
Sedef hastalığına ve alerjiye iyi kazanç. Belleğin kuvvetlenmesinde destekçidir. Uyku kumpassızlıklarına karşı tesirlidir. Özellikle uykusuzluk problemi yaşayanlarda uyku niteliğini arttırır. Stres ve anksiyete evham ile savaşır.



Diş eti sıhhatini gözetmeye dayanakçı olur. Baş sızısına ve özellikle sersemlik hissine karşı tesirlidir. Kanser hastalarında kemoterapi ve radyoterapinin yan tesirlerini eksiltir. İyileşmeleri süratlendirir. Özellikle nekahet yarıyıllarında kullanıldığında hastanın halsizlik bulgularını ortadan kaldırarak iyileşme sürecini süratlendirmektedir. Cilde genç ve diri bir görünüm kazandırır. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde insan sihrime hormonu olan ve gençlik hormonu olarak da öğrenilen HCG nin salınımını arttırır. Bedenin efor, enerji ve dayanıklılığını çoğaldırır. Az ışıklı civarlarda görüş niteliğini çoğaldırmaya dayanakçı olur. Kumpaslı olarak her gün 1 avuç kurt üzümü meyvesi yemek ve yapraklarından elde edilen çayını içmek bütün bir tesir sağlayacaktır. Sarihte satılan kurt üzümü meyvelerini almamaya dikkat edin, zira hava ile temas ettiğinde içeriğindeki bereketli maddeler bozulabilir. Aldıktan sonra da kesinlikle kapalı kaplarda veya vakumlu poşetlerde gizleyin.
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar