İzmir Köfte - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Haziran 2019 Cuma

İzmir Köfte

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
İzmir Köfte
Köftesi için malzemeler
1 kg kuzu kıyma
Yarım bayat ekmek
Orta boy kuru soğan5- 6 diş sarımsak
1 buçuk tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
Diğer malzemeler
5 adet büyük patates
1 adet büyük domates
4- 5 adet acı biber
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı





Kıyma bi kaba alınır. Üzerine ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, tuz ,kimyon ıslatılıp suyu iyice sıkılmış ekmek ekmeğinizi ıslatmadan rondoda çekip kullanabilirsiniz ve karbonat eklenir. Güzelce birbiriyle özleşene kadar yoğurulur ve cevizden biraz büyük parçalar alınır. Uzun silindir şeklinde köfteler yapılır. İsterseniz köftenizi bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
Patatesler soyulur. iri parçalar halinde doğranır. Kızdırılmış yağda fazla pişirmeden hafif kızartılır. Aynı şekilde köftelerde kızartılır. Fırın tepsisine bir patates bir köfte olacak şekilde dizilir. Aralarına doğranmış bir adet dilimlenmiş domates ve biberler dizilir.
Sosu için bir tavaya köfteleri kızartmış olduğumuz yağdan 4-5 yemek kaşığı alınır üzerine salça eklenir 1-2 dakika kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates ve tuz ilave edilir 5. 10 kadar dakika pişirilir. Tepsiye dizilmiş köftelerin üzerine gezdirilir. 1 bardak su da döküp önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 50 dakika kızarıncaya kadar pişirilir. Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın. Afiyet olsun.. Tarif sahibi @mehtapturanin_mutfagi/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar