Kahvenin Yanında Çikolata Yemenin Yararını Bir Öğrenseniz - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Haziran 2019 Pazar

Kahvenin Yanında Çikolata Yemenin Yararını Bir Öğrenseniz

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kahvenin Yanında Çikolata Yemenin Yararını Bir Öğrenseniz
Ailenizde diyabet hastası varsa, siz de tehlike altında olabilirsiniz. Diyabet tehlikesini düşürmek için,bilim insanları iki yeni bir çalışmaya imzalaydı. Çalışmaya göre Tip 2 diyabetin büyüme tehlikesini eksiltmenin yolu, kahve çikolatadan geçiyor. İşte o çalışmaya dair bilgiler…
Bilim insanları, diyabet tehlikesinde olanların ya da diyabet hastası olanlar için 2 yeni çalışmaya imzalaydı. Özellikle Tip 2 diyabetin büyüme tehlikesini eksilten kahve ve çikolata bilimsel araştırmanın içerisinde ehemmiyetli bir rol oynadı.
Yapılan deneyde kahve, kan şekeri seviyesini düşürdü
Bilim insanları yaptıkları yeni çalışma güzergahında, kahvede daha evvel sınanmamış bir bileşiğin, laboratuar farelerinde deney yaparak, hücre işlevini ve insülin duyarlılığını çoğaldırdığını ortaya koydu. Tahlilciler, Tip 2 diyabeti tehlikeyi taşıyan fareleri üç gruba ayırdı. Gruplardan ikisi, kahvede bulunan farklı kafestol ile beslendi. Yapılan deneyde kahve, kan şekeri seviyesini düşürdü. 10 hafta sonra, her iki kahve ile beslemeli fare grubunda kan şekeri seviyesinin düştüğü gözlemlendi.
Kakaonun eforu





Diyabetli bir bireyin bedeni yeterli seviyede insülin üretemezken kan şekeri bedelleri de muntazam işlemez. Bunun esasında da insülin üretmekle vazifeli pankreastaki beta hücrelerinin noksanlığı uyumaktadır.
bu beta hücrelerin kakaoda bulunan bileşikler sayesinde daha iyi çalıştığı tespit edildi. Kakao bileşiklerinin beta hücrelerinin çoğalan kan şekeri seviyeleriyle başa çıkabilmesi için insülin salgılanma yeteneğini çoğaldırdığını buldular.
Bu iki çalışmanın neticeleriyle güne başlamanız, kan şekerinizi hakimiyet altında yakalamak için tesirli olacaktır. Kan şekeri seviyenizi balansta yakalamanın ve şeker hastalığını önlemenin değişik yolları ise;
-Yeterince uykunuzu alın.
-Tarçın desteği ya da tarçın çubuğu kullanın.
-Yüksek lifli yiyecekler harcayın.
Kaynak : http://drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar