Kanserli Hücreyi Etkisiz Kılan Süper Baharat - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Haziran 2019 Perşembe

Kanserli Hücreyi Etkisiz Kılan Süper Baharat

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kanserli Hücreyi Etkisiz Kılan Süper Baharat
Kendisi çayı suyu ayrı ayrı şifa kekik
O bitki sadece aroma ve lezzet katan bir baharat değil, kanser hücrelerini intihara sürüklüyor Kekik sadece aroma ve lezzet katan bir baharat değil, kanser hücrelerini intihara sürüklüyor, mikroplar ve hücre yaşlanmasına karşı da vücudu koruyor…--ebeklerin karnı ağrıdığında da kaynatılıp içirilir, ağrıyan yere yağı sürülürdü. Öksürük başladığında da hemen çayı yapılırdı. Tazesi çıkmaya başladığında da hemen alınır ve kurutulurdu. İçerdiği uçucu yağlar ve 'timol', 'rosmarinik asit, 'karvakrol', 'ursalik asit' gibi maddeler sayesinde kuvvetli mikrop öldürücü ve antioksidan etki yapıyor. Serbest oksijen radikallerinin sebep olduğu zararları engelliyor, hastalıklara karşı direnci arttırıyor. Ve yaşlanmayı geciktiriyor. ★ Yine 10 yıl kadar önce yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre kekiğin içerdiği maddelerden Karvakrol, tümörlerin gelişimini yavaşlatıyor. Kanser hücrelerini intihara sürüklüyor ve kanserin gelişimini durduruyor. ★ Kekiğin farklı bölgelerde iklim kuşaklarında yetişen 300'den fazla türü olduğu tahmin ediliyor. Doktor Ümit Aktaş 'İlaçsız Yaşam' adlı kitabında Türkiye'de yetişen kekik türlerinde (Thymus vulgaris) ağırlıklı olarak 'karvakrol' maddesi bulunduğunu söylüyor.





Kekiğin faydalarını özetleyecek olursak: • Kansere karşı savaşır. • Mikrop öldürücüdür, üst solunum enfeksiyonlarında rahatlatıcıdır. • Antioksidandır hücre hasarının önüne geçer. Kekik otunun toplanması ve kurutulması : Kekik otu Haziran' dan Ekim' e kadar topraktan 4-5 cm yukarıdan veya sürgünler kesilerek güneşli ve havadar yerlerde kurutulur. Isının 35 dereceyi geçmemesine dikkat edilir. --Kekik otunun faydaları : *İştahı açar, sindirimi kolaylaştırır. *Sabah içilen çayı gün boyu zindelik verir. *Gaz söktürücüdür ve idrar söktürücüdür. *Yatıştırıcıdır ve spazm çözücüdür. *Solucan düşürücü etkisi vardır. Terletici ve balgam söktürücüdür. *Soğuk algınlığına, nezleye, boğaz ağrılarına ve kuru öksürüğün atlatılmasında yararlı olur.



İştah açıcıdır. Kötü kokulu ve yumuşak dışkıyı normalle çevirir. *Akciğeri, bronşları ve mideyi rahatlatır ve bağırsaklar için kekik otu başlıca kullanım alanlarıdır. Bitkinin önemli etken maddesi olan uçucu yağlar kana karışıp, bronşiyel kasları etkileyerek, krampları çözer. Aynı zamanda o bölgelerde bakteri oluşumunu engeller. *Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çayı çok etkilidir. *Kekik çayına tatlandırıcı olarak karıştırılmış bal ile içilmesiyle organizma güçlenir ve



dengeye kavuşur. Vücudumuzda kapalı damarları açar. Kekik çayı ile adet kanamaları dengelenir ve düzene girer. *Adet zamanlarındaki kramplı ağrılar geçiştirilir. *Sindirimi kolaylaştırır. *Her ameliyattan sonra ve doğumdan sonra devamlı çay gibi içilmesi, hastanın çabuk iyileşmesine ve vücuda verilen ilaçların yan etkisini dışarı atmasına yardımcı olur. İlaçların yan etkisinden dolayı böbrek hastası olmayı önler.
Kaynak : https://www.hashaberler.com/foto-galeri/kanserli-hucreyi-etkisiz-kilan-super-baharat/1010/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar