Kantaron Yağının Saça Faydaları | Saç İçin Kullanım Şekilleri - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Haziran 2019 Pazar

Kantaron Yağının Saça Faydaları | Saç İçin Kullanım Şekilleri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kantaron Yağının Saça Faydaları | Saç İçin Kullanım Şekilleri
Kantaron yağının saça faydaları azımsanmayacak kadar fazla ve bir o kadar da etkilidir. Saç diplerini ve derideki sorunlara iyi gelen kantaron yağı kepeklenme ve saç derisinde oluşan egzamaya da iyi geldiği bilinmektedir. Kantaron yağı saç bakımı içinde kullanılabilmektedir.
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Saçlardaki kuruluğu gidererek nemli olmasını sağlar.
Saç diplerini besler ve kırıklarını önler.
Kafa derisinde görülen kaşıntıya iyi gelir.
Saç diplerindeki gözenekleri besler.
Saç dökülmesini azaltır ve saçları gürleştirir.
Saç derisinde oluşan pullanmayı engeller.
Saç dökülmesinde saç hücrelerini yenilemeye yardımcıdır.
Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.
Kantaron Yağının Faydaları
Yıpranmış Saça Kantaron Yağı





Anti bakteriyel içeriği ile saç derisinin sağlıklı olmasına katkı sağlayan kantaron yağı yüze, vücuda ve saça rahatlıkla sürülebilir. Yıpranmış saça kantaron yağı sürülmesi durumunda saçları onarır ve daha canlı bir görünüm sağlar. Saç diplerinde oluşan yaralar ve kafa derisindeki hastalıklar üzerinde oldukça etkilidir. Böylece saç ve derideki yıpranmalar azaltılmış olur.
Kantaron Yağı Saç Uzatır mı?
Kantaron yağının düzenli olarak kullanılması durumunda saç dökülmesini önlemeye yardımcıdır. Saçlarda hücre yenilenmesi oluştuğundan saçların uzamasında yardımcı olur. Kişisel bakım olarak da kullanılan kantaron yağı anti depresan ve saç dökülmesini önleyici görevi de bilinmektedir. Kantaron yağını banyodan önce saç diplerine masaj yaparak yedirdikten sonra 1 saat kadar bekletilir ve saçlar yıkanır. Saç dökülmesine ve saç uzamasına etkisi olacaktır.



Kantaron Yağı Saç Bakımı
Kantaron Yağı Şampuana Katılır mı?
Kantaron yağından yapılmış saç kremi ve şampuanlar vardır. Depresyon stres gibi hastalıklar dolaylı olarak saçı etkilediği için kantaron yağı anti depresan etkisi ile fayda sağlayacaktır. Zeytinyağı ile kantaron yağını karıştırıp kendimize saç bakımı yapabiliriz. Bu iki karışımın içine yumurta akı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra saçımıza bu karışımı tamamen yedirdikten 30-60 dakika sonra durulayabilirsiniz. Böylece saç diplerinin beslenmesine ve saç uzamasına faydalı olacaktır. Tüm bunların dışında evde kullandığınız şampuanların içerisine kantaron yağı ekleyerek kullanabilirsiniz. Ancak en etkili olan yol kantaron yağının direkt olarak saç ve saç derisi ile temas etmesidir. Nemli saçlarınıza kantaron yağı sürerek en etkili sonucu almış olursunuz.
Kantaron Yağı Şampuan



Kantaron Yağı Saç da Ne Kadar Bekletilmeli
Son zamanlarda popülerliği artan kantaron yağının aktarlarda ve eczanelerde kolayca bulabileceğimizi söylemek isterim. Kantaron yağını banyodan önce ve sonrada sürmemiz uygun olacaktır. Kantaron yağını saçımıza sürmeden önce etkisinin artması için saçınızı nemlendirmenizi öneririz. Yaklaşık 1 saat kadar beklemesi saç diplerinin daha iyi çekmesini sağlar. Daha sonra saçlarınızı saf su ve şampuanla durulayabilirsiniz. Kantaron yağını saça kullanırken göz ile temasından kaçınmalısınız. Bu işlemin şifa olmasını temenni ederiz. Tavsiye bizden şifa Allah’ dan. Geçmiş olsun.
Kaynak: organikzamani
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar