Karanfilin Bir Mucize Olduğunu Gösteren 6 Faydası - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Haziran 2019 Perşembe

Karanfilin Bir Mucize Olduğunu Gösteren 6 Faydası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Karanfilin Bir Mucize Olduğunu Gösteren 6 Faydası
Bu yazıda karanfil nasıl seçilir, nasıl saklanır, cilde, saça ve sağlığa faydaları nelerdir bunları inceleyeceğiz.
Karanfilin nasıl bir mucize olduğunu bu yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda sizde çok iyi anlayacaksınız. Her zaman evimizde bulundurmamız gereken bu küçük mucizeyi kimi zaman cebinizden bile eksik etmeyeceksiniz. Öncelikle doğru karanfilleri nasıl seçeceğinizden ve nasıl saklayacağınızdan bahsedelim. Karanfiller Nasıl Seçilir? Yıllardır baharat dükkanlarında ve aktarlarda karanfilleri görüyoruz. Genellikle bütün halinde satılan karanfiller toz halinde de bulunabilir. Ancak toz haline dönüşmüş olan karanfilin etkisi çabucak kaybolabilir. Bu yüzden gerekli oldu zaman evinizde kendiniz toz haline getirmelisiniz. Diğer yandan toz karanfilin içerisine bazen başka baharat tozları da karıştırılabiliyor. Taze ve kaliteli karanfili seçmek istiyorsanız baş parmak ve işaret parmağınızın arasına karanfilin çiçek yani baş kısmını koyup sıkıştırdığınızda burnunuza tatlı bir karanfil kokusu gelmelidir. Doğru karanfili seçmenin başka bir yolu karanfili suyun içerisine koymaktır.





Yukarıda kalırsa kaliteli bir karanfildir ancak aşağılara düşerse bayatlamış ve kalitesiz olduğunu anlayabilirsiniz. Bunlar kaliteli bir karanfili seçmeniz için size yardımcı olacaktır. Peki, doğru ve kaliteli bir karanfil buldunuz ve aldınız. Eve gittiğiniz zaman nasıl saklamalısınız? Karanfil Nasıl Saklanmalıdır? Karanfilleri saklamak için hava geçirmez bir cam veya plastik kap kullanmalısınız. Serin, karanlık ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Eğer ki öğüttüğünüz veya toz olarak aldığınız bir karanfil ise buzdolabında saklamalısınız. Toz karanfili hızlı bir şekilde tüketmelisiniz. Karanfilin



Sağlığa Faydaları Karanfilin sadece baharat olarak aroma verme amacıyla kullanıldığını sanıyorsanız bu yazıda karanfilin faydalarını okuyunca inanamayacaksınız! Karanfil genellikle yemek pişirmede, aroma vermede ve diğer amaçlar için yemeklerde yaygın olarak kullanılan bir baharat türüdür.
Farklı olarak sigaralara tat verme amacıyla da eklenmektedir. Karanfilin yağı, antiseptik özelliktedir ve tıbbi amaçlar için kullanılmaktadır. Karanfil bileşiminin %70-90'ı eugenol isimli bir bileşikten oluşmaktadır ve karanfilin güçlü, karakteristik aromasını ve kokusunu verir. Baharat olarak mutfakta kullanmanın yanı sıra alternatif tıpta hastalıkları, ağrıları tedavi etmek amacıyla birçok alanda kullanılmaktadır. 1. Diş Ağrısını Azaltır Karanfil, diş ağrısını azaltır. Tek yapmanız gereken birkaç tane bütün karanfili ağzınıza atın ve tükürüğünüzle yumuşatana kadar ağzınızda gezdirin. Ağrıyan dişinizin üzerinde yumuşayan karanfili gezdirmeye çalışın. Bir başka yöntem ise birkaç bütün karanfili tülbentin arasına yerleştirin. Çekiçle veya başka bir ağırlıkla karanfilleri parçalayın daha sonra tülbenti ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Tutabildiğiniz kadar ağzınızda bekletin. Unutmayın, diş ağrınız için ilk yapmanız gereken bir diş hekimine göstermektir. Ancak ağrınızı geçiremediğiniz durumlarda karanfilden yardım almanız ağrınızı rahatlatacaktır.



2. Bulantı ve Kusmayı Geçirir Bulantı ve kusma geçici süreli bir problem, yediklerinizden kaynaklı olabilir. Ancak mide ve bağırsak rahatsızlığınızın başlangıç belirtisi de olabilir. Öncelikle sürekli tekrarlanan bir durumsa doktorunuza başvurmalısınız. Sindirim sisteminde yaşanan problemlerin asıl sebebi genellikle bakterilerdir. İlaçlar her zaman çözüm ve rahatlama sağlamayabilir. Bulantı, sindirim problemleriniz için doğal yollarla tedavi olmak istiyorsanız karanfil ve bal karışımı mucizevidir. Çok eskiden beri karanfil tozu ve bal karışımı bulantı için kullanılmıştır. Karanfil, anti-inflamatuar özelliğinin yanı sıra doğal anestezik etkiye sahiptir.Bu etki kusma sırasında mideden yukarıya olan hareketin tersine dönmesini sağlar. Doğal balın anti bakteriyel özelliği bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Böylece mide de rahatlama sağlanır. Yapmanız gereken birkaç adet karanfili döverek toz haline getirdikten sonra bir tutam alıp 1-2 çay kaşığı doğal bal ile karıştırmanızdır. Bulantınız olduğu zamanlarda bunu yutabilirsiniz. 3. Ağız Kokusunu Azaltır



Restaurantlarda ikram edilen karanfili biliyorsunuzdur. Sebebi, ağızdaki kötü kokuyu giderir. Kötü nefes, ağız kokusundan yakınıyorsanız karanfil size yardımcı olacaktır. Taneleri ağzınızda çiğnemek zor geliyorsa yemeklerinize katarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz içeceklere, meyve sularınıza, shakelere ekleyebilirsiniz.4. Sinüziti İyileştirir Karanfil yağı, anti-inflamatuar ve anti-mikrobiktir özelliklere sahiptir. Alerjisi olan bireyler için semptomları azaltmaya yardımcı olabilir. Eğer evinizde aromaterapi difüzörü varsa 3-4 damla karanfil yağını difüzöre ekletin. Maksimum 20 dk boyunca karanfil yağının kokusunu soluyun. Solunum yollarının açılmasına, solunumun artmasına ve tıkanıklığın açılmasına yardımcı olur. Solunum rahatsızlıklarının tedavisinde destek olabilir.
4. Sinüziti İyileştirir Karanfil yağı, anti-inflamatuar ve anti-mikrobiktir özelliklere sahiptir. Alerjisi olan bireyler için semptomları azaltmaya yardımcı olabilir. Eğer evinizde aromaterapi difüzörü varsa 3-4 damla karanfil yağını difüzöre ekletin. Maksimum 20 dk boyunca karanfil yağının kokusunu soluyun. Solunum yollarının açılmasına, solunumun artmasına ve tıkanıklığın açılmasına yardımcı olur. Solunum rahatsızlıklarının tedavisinde destek olabilir.Eğer evinizde difüzör yoksa karanfil yağını göğsünüzün üzerine 1-2 damla damlatın ve göğsünüz, burnunuz, sinüsleriniz arasında parmaklarınızla masaj yapın. Hassas bir cilde sahipseniz Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Bir başka yöntem ise bir büyük bardak ılık suyun içerisine 2-3 damla karanfil yağı ekleyin. Solunum sistemine yardımcı olmak, enfeksiyonları önlemek istiyorsanız gün içerisinde çay gibi bir kez içebilirsiniz. Alerji ve sinüs gibi problemlerin günlük hayatınızı etkilemesini engellemek istiyorsanız alerjinizi arttıran, mukus salınımını arttıran ve inflamasyona neden olan yiyecekleri günlük hayatınızdan çıkartın. Bunların yerine tedavi olarak kullanabileceğiniz bitkisel kaynakları, baharatları düzenli olarak tüketmeye çalışın. Ancak kullandığınız ilaçlar bunlara etki edebilir, dikkat etmeniz gereklidir. Doktorunuza danışmayı unutmamalısınız.

5. Şişkinlik, Gaz Problemlerine Yardımcı Vücutta gaz problemi bağırsak ve midede gaz miktarının aşırı olmasıyla hissedilir. Bunun bir sebebi gaz alımının fazla olması veya yenilen yiyeceklerde oluşan sindirim zorluklarıdır. Sindirilemeyen yiyecekler, bakteriler tarafından gaz üretimine neden olur ve kabızlık meydana gelir. Öncelikle gaz probleminiz sıklıkla oluyorsa ve fark ettiğiniz bir yiyecek varsa 1 gün boyunca o yiyecek ve ondan yapılmış olan diğer gıdaları beslenmenizden çıkarmalısınız. Sonucunda rahatlama yaşarsanız o besine karşı sindirim sıkıntısı çekiyorsunuz demektir. Karanfil gaz problemleriyle savaşmak için çok etkilidir. Yaptığınız yemeklerin içerisine 1-2 adet karanfil atabilir veya 1-2 adet karanfili çay şeklinde demleyebilir, çayınızın içerisine atabilirsiniz. 6. Soğuk Algınlığını İyileştirir Soğuk algınlığına yaz ya da kış mevsim fark etmeksizin yakalanma ihtimali çok yüksek oluyor. Çabuk atlatabilmenize yardımcı olabilecek karışım tarifinde tabi ki karanfil etkisini gösteriyor. Az önce de bahsettiğimiz anti mikrobiyal ve anti inflamatuar özellikleri soğuk algınlığı tedavisinde önemli destek sağlıyor. Günlük olarak karanfil tüketmek soğuk algınlığına yakalanmanızı engeller. Ancak, yakalandığınız durumlarda da iyileşmenizi kolaylaştıracaktır.Uykusuzluğa ve Strese Yardımcı Aşırı stresli olduğunuz ve bir türlü kendinizi yatıştıramadığınız durumlarda karanfil yağı rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Uykuya dalamama gibi problemleriniz varsa de uykuyu uyarır ve uykunuzun gelmesini sağlar. Düzensiz uyku ve aşırı stres sağlıksız bir cildin temel sebebidir. Her iki durumda düzene koyulduğunda cildinize etkisini fark edeceksiniz. Karanfil yağını evinizde bulunuyorsa aromaterapi difüzörüne damlatın ve maksimum 20 dakika kadar solumanız uykuya dalmanızı kolaylaştıracaktır.
Kaynak: https://www.videolike.tv
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar