Karnınız Açken Yapmamanız Gereken 9 Şey - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Haziran 2019 Pazar

Karnınız Açken Yapmamanız Gereken 9 Şey

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Karnınız Açken Yapmamanız Gereken 9 Şey
Aç karnına asla yapmayın
Problemleri çözmek. Aç olduğunuzda konsantre olma ve dikkat etme beceriniz daha yüksek hale kazanç. Tahlilcilere göre, Karnımızı doyurmak için tam gayretimizi odaklanmaya tüketmek zorunda kalmak, bize ilk atalarımızın servetidir. Açlık hormonu ghrelin, beyin etkinliğini uyaran muhtelif vazifeleri yerine getirmeye de dayanakçı olur.Araştırmalar, açlığın insanlara daha güdüsel kararlar vermesine karşın daha galibiyetli olduğunu gösteriyor . Elbette, finans, ilişkiler veya sıhhat mevzularında riskli olduğunda bu usulü kullanmamanız iyi olur.
9.Antienflamatuar İlaçlar
Aspirin, parasetamol ve değişik nonsteroid antienflamatuar NSAID’ler ilaçlar aç karnına alınamaz. Tesirlerini eksiltmekle kalmaz aynı zamanda ciddi sıhhat meselelerine mide kanaması gibi neden olur.
Tavsiye: Süt NSAİİ’lerin negatif tesirlerini düşürür. Şayet mevcut değilse, ilacı bol su ile içebilirsiniz.
8.Kahve

Hatta kafeinsiz kahve dahi içilmemelidir. Boş midede içilirse, mide ekşimesi ve değişik sindirim sistemi meselelerine neden olabilecek asit yapımını uyarır . Kahve sonrasında birde kahvaltıyı sıçramak , günün geri kalanında serotonin noksanlığına ve sıkıntılı bir havaya neden olabilir.
Tavsiye: Sabahları ilk yaptığınız şey kahve içmekse ve bu alışkanlığını bırakamıyorsanız, süt veya krema ​​ile harcayın: sütün yağı kahvenin negatif tesirlerini eksiltecektir. Dondurularak kurutulmuş natürel kahveyi seçim edin.
7.İçki
Tok olmadan, içki emilim sürati 2 kat çoğalır. Ayrıca, içkinin yan tesirlerinin giderilmesi yavaşlar, bu da ağır bir harabe yaratır. İçkinin bedene süratli tesiri karaciğeriniz, kalbiniz ve böbrekleriniz için negatif neticeler doğurabilir.




Tavsiye: Aç karnına meşrubat içmek vaziyetinde kalırsanız, soğumuş karbon dioksitsiz meşrubatları seçim edin, zira bunlar daha yavaş emilirler. Daha iyisi, evvelinde en azından tereyağı kapsayan minik sandviç yiyebilirsiniz.
6.Sakız
Sakız çiğnerken üretilen sindirim asidi, boş bir midenin astarını yok eder; sakız ile fazla duyarlılık gastrite neden olabilir. Ayrıca sakız çiğneyen bireylerin daha çok meyve ve sebzeler yerine ehemmiyetsiz yemekleri patates kızartması, şekerleme seçim ettikleri bilimsel olarak ispatlanmıştır .
Tavsiye: Natürel tatlandırıcılar ksitol, sorbitol kapsayan sakızlar şeker, siklamat veya aspartam olanlardan daha az hasarlıdır. Tok dahi olsanız sakızı 10 dakikadan fazla çiğnemeyin.

5.Uyumadan Evvel Birşeyler Yemek
Açlık ve düşük glikoz seviyeleri , uykuya dalmamızı ve derin uykuyu ve erken uyanmayı maniler . Acayiptir, uyku yetersizliği açlık hormonlarının seviyesini çoğaldırır . Akşam yemeğinden sonra ertesi gün daha fazla yememizin sebebi de budur.
Tavsiye: Uykudan evvel dahi dahi lades demekte kötü bir fikirdir. En iyi çözüm, süt mahsulleridir zira magnezyum ve kalsiyum kapsarlar. Bu unsurlar size, sağlam bir uyku sağlayacaktır.
4.Yoğun Spor
Boş bir karnında egzersiz yapmanın daha fazla kalori yaktığına dair bir görüş vardır. Gerçeğinde yağ kaybını etkilemez. Aslolan Adale kaybıdır. Beden enerjiden yoksun olduğu için egzersiz yoğunluğu da azalır.
Tavsiye: Yoğun eğitimin aerobik egzersize değiştirilmesi. Sindirim probleminiz varsa, rastgele bir egzersize başlamadan evvel bir aperatif almanız daha iyi olur; zira fiziksel etkinlik mide suyunun yapımını tetikler, bu da boş bir mide için hasarlıdır.
3.Alışveriş
Vegan, vejeteryan market alışverişi
Hepimiz açlığın bizi gerçekten lüzum dinlediğimizden daha fazla gıda almasını sağladığını öğreniyoruz. İşte bu surattan, boş bir karın bizi hasara sokup, alışveriş dükkanlarını daha hasılatlı kılıyor.
Öneri: Peşin yapılan bir alışveriş listesinin yanı sıra nakit ödeme de tasarruf etmenize dayanakçı olabilir. Bir araştırma, bireylerin kredi kartı yerine nakit ile ödeme yaparken daha az tüketme meylinde olduğunu göstermektedir .
2.Portakal Suyu İçmek
Turunçgil meyvelerinde bulunan asit ve sert lifler , karnınızı tahriş eder, bu da mide rahatsızlığı olanlar için özellikle tehlikelidir.
Tavsiyeler: Taze bunalmış portakal suyu, su ile 1: 1 oranında hiperasitik olanlar için veya 2: 1 oranında değişikleri için sulandırırsanız fayda sağlayacaktır. Bu arada, sebzelerin yanında boş midede yenilmemesi gereken değişik yiyecekler de var.
1.Tartışmak
Araştırmacılar , açlığın bizi daha çok sinirlendirdiğini ispatlamıştır. Kavga anında kendi kendimizi hakimiyet etmek enerji gerektirir. Haliyle müzakere edildiğinde aç karnına serinkanlılığımızı gözetmek inanın çok güç olabiliyor.
Tavsiye: Münazaradan evvel yemek yemenize zaman yoksa, sıcak bir şeyler için ve karşınızdakine de öneri edin. Bu sohbetinizi daha dürüst yapacaktır.
Kaynak : https://www.bitkilog.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar