Kur'an-ı Kerim'de Adı Geçen Besinler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Haziran 2019 Perşembe

Kur'an-ı Kerim'de Adı Geçen Besinler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kur'an-ı Kerim'de Adı Geçen Besinler
Bu şifalı besinlerden siz de bolca faydalanmaya çalışın...
Kur'an-ı Kerim bizlere doğru yolu gösteren bir rehberdir. Ve bu rehberde Rabbimiz elbette hayatımızın her alanında bizlere yol göstermiş, iyiliği ve güzeli daima emretmiş, kötülükten ve kötü şeylerden uzak durmamızı istemiştir. Yine hayat rehberimizde bazı meyvelerden bahsetmiş ve bu yiyecekleri bizler için şifalı ve lezzetli kılmıştır. Allah-u Teala'ya bize verdiği nimetler için çokça şükrederiz. Şimdi bahsedilen yiyeceklere ve Rabbimizin buyruğuna bir göz atalım.1) Zeytin [6:99]"Gökten su indiren O'dur. İşte her şeyin bitkisini onunla çıkardık. Şöyle ki; ondan (ilk önce) bir yeşil (filiz) çıkardık. Ondan da birbiriyle benzeşen ve benzeşmeyen (başak ve salkım gibi) birbiri üzerine binmiş taneler, hurma tomurcuğundan sarkmış salkımlar, üzüm bağları, zeytin ve nar (bahçeleri) çıkarırız. (Her birinin) meyvesine önce meyvenin ilk yetiştiği sırada, bir de olgunlaştığı sırada bakın. Şüphesiz bunlarda inanan bir toplum için elbette birçok ibret vardır." Zeytin kalp sağlığına, dolaşım sisteminin sağlığına yardımcı olduğu gibi kilo vermek isteyenlerinde yardımcısıdır ve kanseri de önler. Aynı zamanda cilt sağlığı ve güzelliğimiz için de çok faydası vardır.





2) Muz [56:28-34] "(Onlar, cennette) dikensiz Arabistan kiraz ağacı, meyveleri kat kat dizilmiş muz ağaç(lar)ı, (kesintisiz) uzayan gölgeler,[1] çağlayan su(lar), kesil(ip bit)meyen ve yasak da edilmeyen birçok meyveler arasında ve yüksek döşekler (üstün)de (hûrilerle)dirler." Muzun da sağlığımıza bir çok faydası vardır. Örneğin; böbreklere iyi gelir, bağırsaklara faydalıdır, kanserle mücadelede metabolizmaya yardımcı olur, sindirime yardımcı olur, ülsere faydalıdır, cilt sağlığına ciddi anlamda katkıda bulunur. Bunun yanında içerdiği zengin vitamin ve elementlerle birçok hastalığa karşı bünyeyi güçlendirir.3) Nar [55:68] "(Bu iki cennetin) içlerinde (görülmedik) meyve, hurma ve nar vardır." Nar, çekirdeklerinden tanesine, kabuğundan suyuna kadar birçok hastalığa devadır. Aynı zamanda vücudu hastalıklara karşı da bir kalkan gibi korur. Kolesterol ve şekeri dengeleyen nar, kanser hücrelerinin gelişmesine engel olur ve kalp sağlığının korunmasına da yardımcıdır.



4) İncir [95:01] "Tin'e ve zeytûn'e andolsun." *Ayette geçen Tîn, lügatte "incir", mecâzen onun yetiştiği yer anlamındadır. İncir yüksek oranda lif içermektedir. Onun bu özelliği kalp sağlığına ciddi anlamda katkı sağlar. İncir aynı zamanda kemik sağlığının korunmasında, sindirim sisteminde, kanın ve kalın bağırsakların temizlenmesinde de önemli rol oynar. 5) Hurma [36:34-35] "Orada hurmalıklardan ve üzüm bağlarından nice bahçeler var ettik; (onların) içlerinden de pınarlar fışkırttık. Bunları, mahsulden ve ellerinin yaptıklarından yesinler diye yaptık. Hâlâ şükretmezler mi?" Hurma, DNA'ları ve hücreleri yenileme özelliği olan nadide meyvelerden bir tanesidir. Vücudu temizler, kansere, kalbe, hafızaya faydalıdır. hurmanın diyabet ve yüksek tansiyona çok faydası bulunmaktadır. Şeker seviyesini dengeler, anemi hastalığına, karaciğere de iyi gelir. Gözleri kuvvetlendirir, kemiklere faydalıdır. Ruh sağlığını korur, damar sertliği ve kolesterole iyi gelir. Çocuk gelişimine ciddi katkısı vardır. Sindirim sistemine düzenler, cilt sağlığını korur.



6) Üzüm [16:11] "(Allah) size onunla; ekin, zeytin, hurma, üzümler ve her meyveden bitiriyor. Şüphesiz bunda düşünen kimseler için elbette (bir ibret ve Allah'ın kudretine) deliller vardır." Üzüm migrene, Alzheimer'a iyi gelir, göz sağlığını ve görme yeteneğini korur. Kolesterole iyi gelmekle beraber böbrek bozukluklarını giderir. Astım hastalarına iyi gelir. Mikropları öldürür, kabızlığı giderir. Cilt sağlığına da faydası vardır. Cildi yumuşatır, gençleştirir. Saçlarımızın sağlığına da faydası vardır.Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Ey iman edenler! Eğer siz ancak Allah'a kulluk ediyorsanız, size verdiğimiz rızıkların iyi ve temizlerinden yiyin ve Allah'a şükredin." Kur'ân-ı Kerim, Bakara, 172
Kaynak : https://www.hashaberler.com/foto-galeri/kuran-i-kerimde-adi-gecen-besinler/1723/resim/4/


Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar