Kurdeşen nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer bitkisel evde tedavisi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Haziran 2019 Cuma

Kurdeşen nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer bitkisel evde tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kurdeşen nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer bitkisel evde tedavisi
Kurdeşen yani diğer adı ile ürtiker kendiliğinden geçen iyileşen bir cilt hastalığıdır. Kurdeşen nedir belirtileri nelerdir nasıl geçer bitkisel evde tedavisi
Kurdeşen sorunu yaşayan bir kişi de kaşıntı kızarıklık, kabartılar, deri de döküntü, yanma, göz kızarması ve şişlik sorunu ortaya çıkar. Belirtiler arasında baş dönmesi, hırıltı, nefes alma sorunu gibi durumlarda gözüküyor ise durum ciddiyet taşır.
Kurdeşen Nedir?
Kurdeşen hastalığı ürtiker olarak da bilinmektedir. Alerjik deri dökülmeleri olarak kendisini gösteren hastalık çocuklarda daha da belirgin şekillerde görülmektedir. Kudeşen deri üzerinde kırmızı lekeler şeklinde oluşmaya başlar. Bu oluşan lekeler üzerinde de kaşıntılar oluşur. Kurdeşen akut ya da kronik olarak iki çeşide ayrılır. Kısa sürede olan akut, uzun süreli olan ise kroniktir. Kurdeşen evcil hayvanlardan, deniz mahsüllerinden, ilaçlardan ya da böcek sokmalarından dolayı da oluşabilmektedir.
Kurdeşen Belirtileri





Deri üzerinde kurdeşen oluşması ve deri üzerinde yayılım göstermesi olası bir durumdur. Deri üzerinde kırmızılıklar oluşur ve tüm vücuda hızla yayılır. Sıcaklığa maruz kalındığı zaman kaşıntı ve deride ki yayılma artar. Bu kırmızı dokular üzerinde pullanmalar ve bu pullanmalara bağlı döküntüler yaşanır. Kurdeşen hastalarında depresyon sorunu da sık görülür. Kızarık yapılar çoğunlukla kabarcıklar şeklinde ve küçük yapılara sahiptir. Yayılma gösterme süreleri çok kısadır. Tedavi sürecinde ilaç ve kremler önerilir
Kurdeşen Sebepleri
Kurdeşen hastalığının bir çok sebebi bulunmaktadır. Bunlar alerjik reaksiyonlar, güneş, soğuk havalarda gerilen deri, kimyasal maddeler ile temas, gıdalar, ilaçlar, alkol ya da stres başlıca sebeplerindendir. Kurdeşen hastalığının nedenlerine göre çeşitleri de bulunmaktadır. Akut kurdeşen de gıdalar, ilaçlar ya da enfeksiyonlar nedeni ile oluşum görülür ve 6 hafta kadar devam eder. Böcek sokması ya da iç hastalıklarda kurdeşen oluşumunda oldukça etkilidir. Çikolata, balık, domates, yumurta, çilek, soya, buğday ya da süt akut kurdeşeni tetikler. Bunun dışında yüksek tansiyon ilaçları, aspirin ve kodein gibi ilaçlar de akut kurdeşenin oluşmasını tetikler. Kronik kurdeşen ise 6 haftadan daha da uzun sürmektedir.



Akut kurdeşen ile benzer nedenlere bağlı gelişim gösterir. Bunun dışında hormon sorunları başka nedendir. Fiziksel kurdeşen ise deride fiziksel etkilenmeler yaşandığı durumdur. Soğuk ya da sıcağa fazla maruz kalınması, basınç, terleme başlıca nedenleridir. Fiziksel kurdeşen bu nedenlere maruz kaldıktan bir saat sonra oluşum gösterir. Demografizm kurdeşen ise diğer kurdeşenlere nazaran cilde sert bir baskı uygulamak, kaşımak ya da cildi çizmek gibi nedenlere bağlı gelişmesidir. Bir de herediter anjioödem vardır. Bu da genetiktir. Ağrı oluşumuna ve şişliklerin oluşmasına neden olmaktadır.
Kurdeşen Bulaşıcı Mıdır?
Kurdeşen bulaşıcı özelliğe sahip bir hastalık değildir. Zaten kurdeşen insanlarda yaygın görülen bir sorundur. Bu da insanlar arasında bulaşıcılık taşıdığı fikrine neden olsa da böyle bir sorun söz konusu değildir. Kurdeşen bazen genetik nedenlere bağlı meydana gelir. Aynı kişide aynı kurdeşen özellikleri bulunabilir ama bu düşük bir olasılıktır.Kurdeşen İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Kurdeşen için bitkisel yöntemlerden birisi ananastır. Ananas vücutta ki şişliği azaltmaya yarar. Ananası ince pamuklu bir havlu içerisine koyunuz. Kurdeşenin oluşma gösterdiği noktalara uygulayınız. Ananas dolapta saklanabilir fakat 24 saatte bir uygulanan ananas değiştirilmelidir.
Havluya sarmadan da uygulayabilirsiniz. Bunun dışında kabartma tozu ve macun etkilidir. Kabartma tozu kaşıntının azalmasına neden olur. Kurdeşeni geçirmek için macun yapma formülü ise bir yemek kaşığı kabartma tozu ve biraz sudur. Bu iki madde karıştırılır ve bölgeye uygulanır.
Kurdeşene Ne İyi Gelir?
Kurdeşeni geçirmek için soğuk kompres yapmak işe yarar. Temiz havlu soğuk suda ıslatılarak uygulanacağı gibi buz yardımı ile de uygulanabilir. Kurdeşen çıkan bölgeye 10 dakika kadar uygulanması gerekir. Belli aralıklar ile tekrar uygulanabilir. Bunun dışında sirke de kullanılabilir. Sirke pamuk yardımı ile vücuda uygulanarak bölgeyi yatıştırır.


Kurdeşen Nasıl Geçer?
Kurdeşen hastalığı yaşayan kişiler öncelikle tükettikleri besinlere dikkat etmelidir. Genellikle aşırı yağlı besinler tüketilmesi alerjik reaksiyonların oluşmasına neden olmaktadır. Cip, kola, çikolata gibi abur cuburların fazla miktarda tüketilmesi de alerji oluşmasına neden olan nedenlerdendir.
Hastalığın oluşmaya başlaması ile ilk ilaç tedavisi uygulanmaya başlanır. Hastalık sürecinde vücut serin tutulmalıdır. Çünkü sıcak ortam kaşıntıyı daha fazla tetikler. Terlediğiniz durumlarda sık sık duş alınmalıdır. Duşta ki suyunda ılık olmalı ne aşırı sıcak ne de aşırı soğuk olmaması gerekir. Aşırı besin tüketiminden kaçınılmalıdır. Güneş ışınlarına direkt çıkılmamalıdır. Kurdeşen hastaları ilaç tedavisinin yanında da bitkisel yöntemler ile vücudu rahatlatabilir.
Kurdeşen Tedavisi
Kurdeşenin deri üzerinde oluşması ve yayılması mümkündür. Kırmızı lekeler şeklinde vücutta oluşur. Hızla yayılma gösterir ve lekeler üzerinde kabuklanma yaşanır. Yüksek ısı alan vücut daha sık kaşınır ve kaşıntı ile birlikte yayılma daha da artar. Lekeler üzerinde kepeklenme yaşanır ve döküntüler de devamında kendisini gösterir. Özellikle yaz mevsimlerinde kurdeşen daha sık oluşur.
Kurdeşen hastalarında depresyon oluşumları da görülür. Tedavi sürecinde ilaç ve kremler verilir. İlk olarak cildiye uzmanına danışılıp gerekli tetkiklerin ve testlerin yapılması gerekir. Bunun sonucunda doktor gerekli gördüğü ilaçları ve kremleri verecektir. Besinlerden kaynaklı bir kurdeşen oluşumu söz konusu ise bu besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir. Bunun dışında fiziksel faktörlere bağlı gelişiyor ise güneşe, sıcağa çok fazla çıkmamaya özen gösterilmelidir. Yaz aylarında da sık sık vücut temizlenmeli ve ferahlatılmalıdır.  bu besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir.
Kaynak : https://www.belirtileri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar