Öksürüğü Keser, Bronşları Rahatlatır Doğal Öksürük Şurubu Tarifi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Haziran 2019 Perşembe

Öksürüğü Keser, Bronşları Rahatlatır Doğal Öksürük Şurubu Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Öksürüğü Keser, Bronşları Rahatlatır Doğal Öksürük Şurubu Tarifi
Çocukken her hasta olduğumuzda bize zorla içirilen ve tadından nefret ettiğimiz öksürük şurubunun tadını hepimiz hatırlıyoruz. Şimdi de aynı tada çocuklarımızı maruz bırakmamak için ne yapabiliriz diye çareler arıyoruz ve farklı yöntemlere ve doğal şuruplara yöneliyoruz. Ancak her ne kadar tadı bizim öksürük şurubunu tüketme sebebimiz değil.
Ağrıyan, kaşınan, kuruyan boğazımızı rahatlatması için başvurduğumuz şurubumuzu evde kendimiz yaparak hem kimyasal maddelerin yan etkilerinden hem de fahiş fiyatlardan kurtulabiliriz. İhtiyacımız olan malzemeler sirke be bal. Bu malzemeleri hafif akışkan bir şurup kıvamına gelecek ölçüde karıştırmanız yeterli. Sirke ve balın karışımı boğazınıza yerleşmiş tüm mikro organizmaları etkisiz hale getirir ve boğazınızı güzelce yumuşatır, aynı zamanda da rahatlatır. Bir diğer şurubumuz ise tamamen farklı malzemeler içeriyor. Bu şurubumuzdaki ana malzememiz mürver ağacının meyvesidir. Mürver ağacının meyvesini daha önce duymamış olma ihtimaline karşı kısaca anlatalım.





İçeriği A, C, B6 ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve sizi hastalıklardan korur. Mürver ağacının meyvesinin yanında bu şurubumuz için zencefile de ihtiyacımız var. Bulantı, kas krampları ve ağrıları gideren, diyabet ve kolesterolü düşüren özellikleri sayesinde sağlığınızı korur.



Son malzememiz ise andız otu kökü. Ciğerleri temizlemek, nefes almayı rahatlatmak ve ciğerdeki mukus tabakasından kurtulmak için rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle zatürre tedavisinde sıklıkla başvurulur. mürver ağacının meyvesi ve diğer saydığımız malzemelerimizi kullanarak hazırlayacağımız şurubun detaylı tarifini de şu şekilde paylaşmış olalım.Malzemeler Kuru mürver ağacın meyveleri 2 yemek kaşığı kuru zencefil 2 yemek kaşığı andız otu kökü Elma sirkesi Bal
Hazırlanışı Normal boy bir kavanozun 1/3ünü mürver ağacı meyveleriyle doldurun. Andız otu kökü ve zencefili de ekleyin. Ardından kalan kısmın yarısını bal, yarısını da elma sirkesi ile tamamlayın.



Güzelce karıştırın ve plastik bir kapak ile kapatın. Ertesi gün kapağını açın ve güzelce karıştırın. 2 – 6 hafta arası bekletin ve her gün karıştırmayı ihmal etmeyin. Sonrasında bir tülbent yardımıyla süzerek günde 4 – 6 kez tüketebilirsiniz. Buzdolabında 6 ay taze kalacaktır. Bu lezzetli şurubu ailenizle paylaşmak konusunda hiçbir çekinceniz olmasın ve sağlıklı kalın!
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar