Sinirli Ot Damar Bitkisi Muhteşem Faydaları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Haziran 2019 Pazar

Sinirli Ot Damar Bitkisi Muhteşem Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sinirli Ot Damar Bitkisi Muhteşem Faydaları
İsmi Sinir otu, damar otu ya da dar yapraklı sinirli ot diye bir kaç isimle biliniyor. Bir çok rahatsızlığın alternatif tedavisinde kullanılıyor. Özellikle çayı yapılarak ya da cilt maskesi olarak kullanılır.
Apse, çıban, tümör, egzama, parazit ve sivilce akne siyah noktalar gibi sorunlarının giderilmesinde etkili olduğu belirtiliyor.
Sinirli Ot – Damar Otunun Faydaları; Apse ve çıbana faydalıdır. Siğilleri giderir. Bundan dolayı bir çok kesimde adı siğil otu olarak da bilinniyor. Damar otu balgam söktürücü özelliğe sahiptir.
Göğüsü yumuşatır. Kabızlığa iyi gelir. İdrar söktürücüdür. Parazit düşürmede etkilidir. Mide ağrılarına kullanılması öneriliyor. Rahim kanseri olanlara tavsiye edilir. Damar tıkanıklığına faydalıdır.
Egzama gibi cilt rahatsızlıklarına faydalıdır. Tümörlü hücreleri onarıcı özelliği bulunmaktadır. Yaprakları cilt bakımında uygulanır. Sivilce, akne ve siyah noktalarda etkilidir.
Gizli Şekere oldukça faydalıdır. Sinirli Ot – Damar Otu Nasıl Kullanılır? Egzama sorunu için öncelikle damar otunun yapraklarından bir lapa hazırlamalısınız. Elde ettiğiniz bu lapayı egzamalı yere uygulayın.





Apse ve çıbanı gidermek için öncelikle damar otunu sıcak bir suda bekletin. Yumuşayan otu şikayet olan bölgeye koyup üzerini sarın.
Balgam söktürür, göğüs yumuşatır, kabızlık ve idrar söktürmek için kullanacaksanız günde 2 ya da 3 bardak sinirli ot çayı tüketmelisiniz. ( Çayın tarifini yazımızın devamında bulabilirsiniz.)
Parazit düşürme özelliğinden faydalanmak için öncelikle damar otunun yapraklarını ezin. Daha sonra bu yaprakları yutun.
Mide ağrısını kesmek için taze sinir otu yapraklarını direkt olarak tüketmek. Rahim kanseri için kullanmak istiyorsanız hazırlayacağınız çay ile rahmin temizlenmesi gerekiyor. Damar tıkanıklığı için taze yapraklarla çay yapıp tüketin.
Sinir Otu Çayı Nasıl Hazırlanır? 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı damar otunu ilave edin. Karışımı yaklaşık 2 dakika kaynatın. Ardından 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra süzüp için.
Cilt Bakımında (Akne, Sivilce ve Siyah Nokta Tedavisi) nasıl uygulanır? Sinir otunun yaprakları havanda dövülerek suyu çıkartılır. Elde ettiğiniz suyu ile cildinize kompres yapın. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra yıkayın. Özellikle sivilcelerin hızlı iyileşmesini sağlayacaktır.
Kaynak : https://sonndakika.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar