Soğan kürü nasıl yapılır? Nasıl kullanılır? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

17 Haziran 2019 Pazartesi

Soğan kürü nasıl yapılır? Nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Soğan kürü nasıl yapılır? Nasıl kullanılır?
15 gün tüketin...
Kabul ediyoruz, soğan kokusu bu hayattaki en sevdiğimiz kokulardan biri değil. Ama soğan en çok sevmemiz gereken sebzelerin başında. Kokusunu bir kenara bırakırsak tek başına tüm eczanelerdeki ilaçlara meydan okuyabilecek kadar şifalı bir bitki. İyi gelmediği şey neredeyse yok. Ama öyle kullanım şekli var ki zayıflamaya yardımcı oluyor, adet düzensizlikleri, polikistik over sendromu gibi rahatsızlıkların çözümü için kullanılıyor. Bunların yanında vücudu temizliyor, toksinlerden arındırıp daha sağlıklı olmayı da sağlıyor. Sadece 2 malzeme kullanarak tüm bunların çözümünü bulabileceksiniz. Karşınızda binbir derde deva: Soğan kürü! Gelin soğan kürü yapımı, kullanımı ve faydalarını hep birlikte öğrenelim. **Soğan kürü nasıl yapılır? Nasıl kullanılır?Soğan kürü için sadece 2 malzemeye ihtiyacınız var. Ama tadını sevmeyip içemeyecekleriniz için birkaç farklı önerimiz olacak. Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.





Bir tencerenin içerisine 1 soğan için 1 su bardağı kadar temiz içme suyu aktarın. Kaynatmaya başlayın. Suyu kaynayınca içerisine dörde böldüğünüz soğanları ilave edin ve soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın. Sonrasında süzdürerek tüketin.Hazırladığınız bu soğan kürünü ılık bir şekilde mümkünse sabahları aç karnına bir bardak kadar için. Akşamları da uyumadan önce 1 bardak kadar tüketin. Bu şekilde sabah akşam, günde toplam 2 bardak içmek üzere 15 gün boyunca kürü uygulayın. Şikayetlerinizin azaldığını gözlemleyecek ve kendinizi daha sağlıklı hissedeceksiniz. İçemeyenler yapım aşamasında içerisine karanfil de ilave edebilir, ardından



süzdürerek tüketebilir. Beklediğiniz sonuçları alabilmeniz için düzenli kullanmanız ise şart. Eğer düzenli kullandığınız bir ilacınız, farklı bir hastalığınız ya da alerjiniz varsa kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmanızı öneririz.
Soğan kürü; Balgam söktürücü özelliğe sahiptir. Özellikle boğaz ağrısı, grip gibi şikayet ve hastalıklarda önemli rol oynar. Vücudun toksinlerden arınarak daha sağlıklı olmasına yardımcı olur, vücudu yeniler. Özellikle hamile kalmayı düşünen kadınların hamile kalmasını kolaylaştırma özelliği vardır. Erken menapozu engelleme yardımcı olur. Cildi yeniler ve güzelleştirir. Özellikle akne ve sivilcelerin görünümünü azaltarak tedaviye destek olur. Stresi azaltıp sakinleşmeye de yardımcı olur.



Düzenli kullanımda adet düzensizlikleri şikayetlerini azaltır. Adetlerin daha düzenli olmasına yardımcı olur. Polikistik over sendromunun tedavisine destek olur. Vücuttaki yağlanmaları azaltır, bu sayede kilo vermeye de yardımcı olur. Vitaminlerce zengin olması nedeniyle bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklara daha az yakalanmanıza ve daha kolay atlatmanıza yardımcı olur. Şifası bol olsun.
Kaynak : https://www.hashaberler.com/foto-galeri/sogan-kuru-nasil-yapilir-nasil-kullanilir/1188/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar