Topuk Ağrısını Geçiren En İyi Yöntem - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Haziran 2019 Perşembe

Topuk Ağrısını Geçiren En İyi Yöntem

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Topuk Ağrısını Geçiren En İyi Yöntem
Çoğumuz sürekli ayakta kalmaktan veya sürekli oturmaktan dolayı topuk ağrıları yaşıyoruz. Rahatsız ayakkabılar, fazla kilolar gibi birçok faktör ayaklarımızın şeklini etkiliyor ve yaşadığımız problemleri ortaya çıkarıyor. Ağrıyı hissetmenize rağmen uzun süre boyunca ağrıya katlanıp geçmesini beklemek oldukça yanlış bir davranıştır. Topuk ağrıları çoğunlukla hemen ilgilenilmesi gereken sorunların belirtileridir ve çok daha ciddi sorunlara yol açabilirler.
Eklemlerin aşınmasına ve zamanla işlevsiz hale gelmesine sebep olur ve topuklarınıza da etki edebilir. Doktorunuz eklemin işlev kazanması için bölgeye sıvı enjekte edebilir, kilo vererek baskıyı azaltabilirsiniz, düzenli olarak limon ile masaj yaparsanız ağrıyı hafifletebilirsiniz.





Topuktaki aşınma ve çatlaklar yaşanan travmadan uzun süre ortaya çıkabilir ve bu sebeple sebepleri konusunda şüpheye düşürür. Yapmanız gereken şey doktora gidip ayağınızı alçıya aldırmaktır.



Tedavi süresince ayağınıza buz koyun ve dinlendirin. Oturmak yerine uzanmayı tercih edin.
Daha önceki hastalıklardan kalmış ve vücuttan temizlenemeyen bakteriler topuk dokusuna ve ayak eklemlerine ulaşıp bu bölgelerde iltihaplanmalara sebep olabilir. Özellikle idrar yolları hastalıklarına



yol açan bakteriler bu hastalığın oluşmasında daha etkilidir. Topuk ağrısının yanında idrar ihtiyacı hissetmenize rağmen yapamıyorsanız ve geceleri daha etkili oluyorsa ve eklem ağrılarınız varsa mutlaka doktorunuza danışın.
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar