Uyandığında Kızı Hareket Edemiyordu,Saçına Bakınca Anladı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Haziran 2019 Perşembe

Uyandığında Kızı Hareket Edemiyordu,Saçına Bakınca Anladı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Uyandığında Kızı Hareket Edemiyordu,Saçına Bakınca Anladı
Uyandığında Kızı Hareket Edemiyordu, Reeli Saçını Tarayınca Kavradı
Amanda Lewis, Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde yaşayan bir anne.
bir sabah kızının ayakta duramadığını farketti. Bacakları sarih bir biçimde yerinden kıpırdayamıyordu. Anne hemen kızını sağlık kurumuna götürdü.Daha sonra ise aldığı kararda haklı olduğunu gördü. Meğerse kızı ‘kene felci’ geçiriyormuş.Annenin değişik tam ebeveynleri uyardığı yazısını hemen okuyun.Bu sabah çok korktuk. Neyse ki şimdi her şey düzeldi. Ancak yeniden de bunu sizinle paylaşmak istedim.Geçen gece Evelyn ilginç davranmaya başladı. Banyo yaptıktan sonra pijamalarını giydirecekken ayakta durmakta zorlanıyordu. Kızımı yatağına yatırmayı muvaffak oldum. Nedense azıcık gergindi. Ben de gece yanında yattım.Sabah uyandığımızda kızım ayağa kalkamıyordu. Ayağa kalkmayı vazgeçin ne ellerini ne de kollarını hareket ettirebiliyordu. Videosunu sürükleyip aile hekimimize gönderdim. Aile hekimimiz bize zamanında dönemeyince kızımı hemen acile götürdüm.Sonunda gizeme bize geldi ve hekim tetkik için kızımı odaya aldı. Hekim, 15 sene süresince eş bulguları gösteren 7 veya 8 çocukla karşılaştığını söyledi. Kızımın saçını taramaya başladılar ve saçlarının arasında saklanmış bir kene buldularKenenin kısmen kızımı felç ettiğini söylediler.





Öte yandan aynı şey köpeklerin de başına gelebiliyormuş ve hatta köpekleri öldürüyormuş. İyi ki kızımı zamanında acile götürmüşünüz. Yoksa her şey için çok geç olabilirmiş.Keneler hiç varsayım etmeyeceğiniz yerlerden çıkabiliyorlar. Bu kadar minik bir haşerenin insan ve hayvan yaşamını bu denli tehdit etmesi inanılır gibi değil.Kızımın başına kene yapıştığını kendim farkedemediğim için gerçeğinde kendime de kızmadım değil. Ancak daha evvel hiç böyle bir şey dinlemediğimden usuma dahi gelmedi.
Hala acildeyiz. Keneyi çıkarmayı muvaffak oldular. Kızımın birkaç saat içinde kendine geleceğini söylediler. Şu anda patlamış darı yiyor ve çizgi film seyrediyor.
Kızımı taburcu etmeden evvel birkaç saat himaye altında yakalamak istiyorlar.Vahim bir gündü.AKTÜELLEME: Videonun süratle dağılacağını varsayım etmiyordum. Bizi tanımayan ve iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kendine gelmesi bir günü aldı. Şimdi her şey yolunda. Yalnızca kafasının kaşınmasından davacı.Eşim ve ben kızımızın başına böyle bir şey geldiği için çok afallamışız ve vaziyetten değişik ebeveynlerin de haberdar olması için elimizden geleni yapıyoruz. Sıkça karşılaşılan bir gidişat olmasa da şayet çocuğunuz veya evcil hayvanınızda bir tembellik gözlemliyorsanız şipşak bedeninde kene arayın.Kenelerin tükürük bezlerinden salgılanan nörotropik zehirli maddelerin neden olduğu felç. Kimi kene cinslerinin Argas walkerae, Ixodes holocyclus, Ixodes rubicundus, Ixodes ricinus, Dermacentor andersoni salyaları bir hayli insan ve hayvanda felce neden olurken, keneler uzaklaştırılmadıkları taktirde vefata neden olur. Özellikle genç köpek, kedi, kuzu ve insanlarda adale cılızlığı, bacaklarda felç ve solunum felcine bağlı vefatla besbelli bir hastalıktır.
İşte kene felci hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bazı kaynaklar:
http://www.atk.gov.tr/Pdf/kene.pdf
http://www.turkiyeparazitolderg.org/sayilar/52/buyuk/sf%2048-50.pdf
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar