Yoğurt ve Kuru Dutu Karıştırın Faydası Dudak Uçuklatıyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Haziran 2019 Pazar

Yoğurt ve Kuru Dutu Karıştırın Faydası Dudak Uçuklatıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurt ve Kuru Dutu Karıştırın Faydası Dudak Uçuklatıyor
İçerisinde bolca C vitamini ve demir bulunan dut kurusunu yaz kış tüketebiliyorsunuz. Aynı zamanda tek başına yediğinizde harika bir antioksidan kaynağı olan dut kurusunu yoğurtla beraber tükettiğinizde de tatlı ihtiyacınızı ve krizleriniz önleyebiliyorsunuz.
Sizin için kuru dutlu yoğurdu ne zaman ve nasıl tüketmeniz gerektiğini ve 6 muhteşem etkisini ayrıntılarıyla derledik.
Antioksidan Deposu
Dutun sadece meyvesi değil yaprağı ve sapı da antioksidan açısından oldukça zengindir. Antioksidanlar serbest radikallerin hücreye verebileceği zararların önüne geçer. Üstelik dut meyvesi içerisinde Resveratrol antioksidanı bulunuyor ve bu antioksidan çeşidi daha uzun süre yaşamayı ve ya yaşlanmayı geciktirdiği söyleniyor.
Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor





Vücudumuzda bulunan makrofajlar yani beyaz kan hücreleri hastalıklara karşı sürekli olarak savaş halindedirler. Bu makrofajların aktif olmasında ise dut büyük rol oynar ve içerisinde aktive etmeye yardımcı olan alkoidleri içerir. Bu özelliği sayesinde hastalıkları önler ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Kansere Karşı Adeta Bir Kalkandır
Dut kuru uzun yıllar boyunca Çin tıbbında da kansere karşı şifa olarak kullanılmıştır. Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda da bu çalışmaların aslında doğru olduğu görülmüştür. Sağlığınız için ideal tüketim miktarı ise her gün bir avuç kuru dut yemektir.Kan Şekerini Dengeler
İçerisinde bulunan DNJ maddesi kan şekerinin kontrolünü sağlıyor ve bazı yapılan araştırmalara göre kan şekerini dengeler. Fakat diyabet hastalarının porsiyonları kontrol ettirerek tüketmesi gerekmektedir.



Bağırsakları Çalıştırır
Kuru dut lifli yapısı dolayısıyla bağırsakların düzenli çalışmasına da oldukça yardımcı oluyor. Buna ek olarak da kalp sağlığını koruyor ve kolesterol seviyesini dengede tutar.
Tatlı Krizleri İçin En Sağlıklı Çözüm
Tatlı krizleriniz geldiği zaman yağsız yoğurtla dut kurusunu karıştırın. Tatlı kriziniz bıçak gibi kesilecektir. İsterseniz sabahları kahvaltıda isterseniz ara öğünlerde isterseniz de diyet yaparken tatlı niyetine tüketebilirsiniz.
Kaynak : http://www.diyetevi.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar