Zeytinyağı Ve Limonu Karıştırmanın Tepeden Tırnağa Her şeye Faydası Var - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Haziran 2019 Pazar

Zeytinyağı Ve Limonu Karıştırmanın Tepeden Tırnağa Her şeye Faydası Var

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Zeytinyağı Ve Limonu Karıştırmanın Tepeden Tırnağa Her şeye Faydası Var
Zeytinyağı ve limonun şifası dokunmadığı hastalık yok denilir, ikisini karıştırıp içmek bakın nelere fayda sağlıyormuş
Şimdi şöyle bir düşünün… Zeytinyağı ve limon suyu karışımını en çok nerelerde kullanıyorsunuz? Büyük olasılıkla salatalarınıza sos olarak… Peki bu karışımın salatalarınıza ya da yiyeceklerinize lezzet katmaktan başka özellikleri olduğunu biliyor musunuz?Belki de ilk akla gelen, kilo vermenize ya da formda kalmanıza yardımcı olduğu gerçeği. Ama sadece bu kadar değil. Gelin bakalım zeytinyağı ile limon suyu karışımını uygun dozda kullanırsanız tepeden tırnağa bedeninizde neler oluyor?
İnatçı göbek yağlarına karşı mücadele eder
Eğer zeytinyağı ile limon suyunu karıştırıp tüketirseniz, bu öncelikle sindirim sisteminizin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca daha az yiyecek tüketerek tok hissetmenizi de sağlar. Ama sadece bu kadar değil. Bu karışımın bir diğer özelliği metabolizmanızı hızlandırması ve iltihaplara karşı da sizi dirençli kılması.





Zeytinyağı ve limon suyu karışımının içerdiği sağlıklı yağ asitlerinin bir başka önemli etkisi, özellikle göbek bölgesinde biriken yağların erimesine yardımcı olmak. Elbette size zeytinyağı ve limon suyu karışımını bardak bardak içmenizi önermiyorum. Bu kadarı çok zararlı. Ama bu ikiliyi salatalarınıza ya da başka yiyeceklerinize katarsanız sağlayacağınız faydalardan biri bu.
Erken yaşlanmayı önler
Antioksidanların en önemli özelliklerinden biri erken yaşlanma etkilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olması. İşte zeytinyağı ve limon suyu karışımının faydalarından biri de bu. Bu karışım içerdiği E vitamini sayesinde, cildinizdeki kırışıklıkları ve çizgileri azaltır. Ayrıca sadece dıştan değil içten de daha genç yani daha enerjik hissetmenize yardımcı olur. Bunun nedeni de bu karışımın böbrek, karaciğer ve sindirim sistemine sayısız faydası olması.



Cildiniz ve saçlarınız ışıldar
Zaten biliyorsunuz değil mi? Saçlarınız, cildiniz ve tırnaklarınız da aslında teknik olarak “yaşayan” parçalarınız. Bu yüzden eğer doğru beslenmezseniz onlar da kuruyup kırılıp canlılığını kaybedebilir. Zeytinyağı ve limon karışımı, bedeninizi içten besleyerek saçlarınızın, cildinizin ve tırnaklarınızın daha canlı ve daha sağlıklı görünmesini sağlar.
Kabızlığı önler
Zeytinyağı etkili ve doğal bir laksatif. Limon da iltihap önleyici özellikler taşır. Bu ikisinin bir araya gelerek oluşturduğu karışım ise bağırsak hareketlerinizi düzenler ve kolaylaştırır. Eğer kabızlık sorunu yaşıyorsanız, deneyebileceğiniz doğal çözümlerden biri zeytinyağı ve limon suyu karışımı tüketmektir.
Kolesterolü kontrol eder
Zeytinyağında bulunan sağlıklı yağlar kanınızdaki lipid seviyesini düzenler. Limon da içerdiği C vitamini ve flavonoidler sayesinde aynı işlevi görür. Bütün bunlar da trigliserid ve kötü kolesterol seviyesini düşürür. Böylece kalp ve damar sağlığınızın korunmasına yardımcı olur.
Genel sağlığı korur
Zeytinyağı ve limon suyu karışımı bütün bu faydaların yanı sıra genel sağlığı da korur. Limonun içerdiği antioksidanlar oksidatif stresle savaşır. Zeytinyağı da iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Sizi dışarıdan gelecek , sağlığınızla ilgili olumsuz etkilere karşı daha dirençli kılar.



Ne kadar kullanmalı? Abartırsanız neler olur?
Zeytinyağı ve limon suyu karışımının bu kadar faydasını saydık diye hemen bardak bardak tüketmeyin sakın. Her şeyde olduğu gibi bunca faydası olan bu karışımı tüketirken de abartıya kaçmamak, dozunu iyi ayarlamak gerek.
Peki ne kadar kullanabiliriz bu kadar faydası olan zeytinyağı ve limon suyu karışımını?
Size önerim salata ya da yiyeceklerinize yarımşar yemek kaşığı katmanızdır. Yani yarım yemek kaşığı limon suyu, yarım yemek kaşığı zeytinyağı. Ve lütfen bu karışımı içerek tüketmeyin.
Salatanıza katmanız en çok önerilen yöntemdir
Eğer bu dozu aşarsanız bağırsak ve mide problemlerinden diş minenizin zarar görmesine kadar bazı yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.
Kaynak : https://www.bitkilog.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar