Banyo Nasıl Temizlenir? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Banyo Nasıl Temizlenir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Banyo Nasıl Temizlenir?
Banyo temizliğinin doğru yapılması çok önemlidir çünkü mikropların en kısa sürede çoğaldığı yerlerden birisi tuvalet ve banyolardır. Peki banyo nasıl temizlenir? – Banyo temizliği yapmadan önce ellerimize mutlaka eldiven takmalıyız. Temizlik malzemeleri çeşitli kimyasal maddeler içerdiği için ellerimizi korumamız lazım. – Temizlik sırasında camları açmalıyız. Temizlik malzemelerinden çıkan gazları solumak tehlike verebilir.
Temizliğe başlamadan önce yerde olan paspası, tuvalet kağıdınızı, diş fırçalarınızı banyodan çıkartın. – Elektrik süpürgesi ile yerde olan saçları ve tozları süpürün. Yerleri silerken ya da yıkarken tekrar uğraşmanız zor olacaktır. – Klozet temizliği için ise öncelikli olarak sifonu çekmekle başlayın. Çamaşır suyunu klozet içine dökün ve etkisini göstermesini bekleyin bu yüzden de kapağı kapatın ve yaklaşık olarak beş dakika bekleyin. – Klozet fırçası ile klozetin tüm kıvrımlarını temizleyin. Tekrardan sifonu çekin ve akan su ile de klozet fırçanızı temizleyin.





Klozet kapaklarını ve oturma kısmını da banyo temizliği için kullandığınız deterjanlı süngeriniz varsa onunla silin ve temiz bir süngerle durulama yapın.
 Lavabo temizliğine geçmeden ilk başta sıcak su akıtmaya çalışın bu işlem kirlerin kabarmasını sağlayacaktır. Temizlik malzemesi olarak kireç önleyici kullanın ve temiz bir süngerle ovalama yapın. Bu işlemi musluklar içinde yapın. Ovalama yaptıktan sonra beş dakika kadar bekleyin ve tekrar sıcak su ile musluğu ve lavabo içini durulayın. Muslukta su lekesi oluşmasını istemiyor iseniz temiz bir bezle kurulayın.



Banyo Nasıl Hızlı Temizlenir? Banyo ve tuvaletler en çok vakit ayırmanız gereken yerlerdendir. Çünkü evin en çok düzenli kullanılan ve hijyenin en üst düzeyde tutulması gereken yeridir. Banyo ve tuvaletin her zaman temiz kalması sağlık açısından çok önemlidir. Tuvalette klozeti temizlerken en çok kanallara özen göstermek gerekir. Duşakabini temizlerken ise özellikle köşelere dikkat etmemiz



şarttır. Duşa girmeden önce ise duş teknesini temizlik malzemelerinizle ovun ve duştan çıkarken de leke kalmaması için camsil ve süngerle camlarını silin. Sonra ise lavaboyu temizleyin ve dolapların iç-dış kısmına geçin. Banyoyu temizledikten sonra ise tekrar bütün alana göz gezdirin. Yerleri paspas yapın. El ve yüz havlularınızı kirliye atın ve temizleriyle değiştirin.
Kaynak : http://www.hashaberler.xyz/banyo-nasil-temizlenir-p5-g13262.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar