BEL VE BOYUN AĞRILARINA KESİN ÇÖZÜM İŞTE O YÖNTEM - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Temmuz 2019 Salı

BEL VE BOYUN AĞRILARINA KESİN ÇÖZÜM İŞTE O YÖNTEM

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
BEL VE BOYUN AĞRILARINA KESİN ÇÖZÜM İŞTE O YÖNTEM
Boyun ağrısı nedenleri: Boyun ağrıları genellikle yanlış bir hareket ya da duruş bozuklukları nedeni ile oluşur. Hareket etmeyi engelleyen bu ağrılar çok şiddetli olabilir. Bu ağrılardan kurtulmak için merhem ve ağrı kesicilerin yanı sıra bitkisel çözümler de uygulanabilir.
Boyun kaslarının sıkışması ya da tutulması – Hatalı duruş pozisyonları – Boyun bölgesine hasar veren kazalar – Stres – Uyurken yanlış yastık kullanımı – Güçlü hapşırma Boyun ağrısı belirtileri nelerdir? – Boyun hareketlerinde zorlanma – Boyun, omuzlar ve üst sırt bölgesinde ağrılar – Uyku sırasında rahatsızlık hissi – Üst sırt ve boyun kaslarında kas spazmı – Baş ağrısı ve ateş (ensede ateş ve baş ağrısı varsa menenjitten şüphe edilebilir)
Boyun ağrısına ne iyi gelir: Boyun ağrısı için doğal yöntemler Boyun ağrısı masajı Masaj boyun ağrısı için en etkili çözümlerden biridir. Uçucu yağlardan özellikle çam, biberiye ve lavanta yağı masaj yaparak kullanıldığında kan dolaşımını artırır. Sıcaklık vererek kasların rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca kasların sertleşmesini engeller. Boyun ağrısı sıcak su torbası Isıtma yastığı ağrıyan boyun bölgesine yerleştirilebilir. Boyun sertliğini engellerken sıcak aynı zamanda kan akışını artırır





ve ağrıyı hafifletir. Boyun ağrısına buz tedavisi Biraz buz temiz bir havlu içerisine sarılır. Ardından boyun bölgesine kompres şekilde uygulanır. Bu yöntem ağrıyı rahatlatırken ağrıya neden olan inflamasyonu da azaltır. Boyun ağrısına ağrı kesici
Boyun ağrılarında reçetesiz ağrı kesiciler uygulanabilir. Ancak bu ağrılar için kullanılan ilaçlar için doktora danışılmalıdır. Boyun ağrısını ne geçirir: Epsom tuzu Epsom tuzu banyo suyuna katılabilir. Magnezyum ve vücut için yararlı enzimler içeren epsom tuzu sülfat içerir. Bu yöntem kas gerginliğini ve stresi azaltarak kan dolaşımını artırmaya yardımcı olur. Boyun ağrısını gidermek için ne yapılmalı: Sıcak su duş Boyun bölgesinde oluşan ağrıları hafifletmek için sıcak bir duş da alınabilir. Sıcak su 4 ya da 5 dakika boyunca boyun bölgesine uygulanır. Kasların gevşemesini sağlar. Merhem Analjezik ve ısı veren merhemler de kullanılabilir. Bu merhemler ağrıyı azaltırken aynı zamanda kasların gevşemesini sağlar. Hareket kabiliyetini artırır.
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar