CİLDİNİZİ 3 GÜNDE BEYAZLATIN İŞTE O YÖNTEM LİMON İLE - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Temmuz 2019 Salı

CİLDİNİZİ 3 GÜNDE BEYAZLATIN İŞTE O YÖNTEM LİMON İLE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
CİLDİNİZİ 3 GÜNDE BEYAZLATIN İŞTE O YÖNTEM LİMON İLE
Cildiniz rengini melanosit adı verilen cilt hücrelerinde üretilen melanin pigmentinden alır. Ancak melanin pigmentinin işleyişini etkileyen ve cilt renginin farklılaşmasına neden olan bir çok faktör vardır. Bunların başında güneş yanıkları gelir. Aynı zamanda stres, çevre kirliliği, kuru cilt ve kimyasal kozmetikler de cilt renginin koyulaşmasına neden olur. Cildinizde zamanla melanosit hücrelerinin fazla çalışmasına bağlı olarak lekelenmeler, ciltte renk farklılıkları ve cilt renginin koyulaşması oluşur. Koyu cilt rengi genetik nedenlerden değil de yukarıda saydığım diğer faktörlere bağlı ise evde yapabileceğiniz bir çok doğal yollarla cilt rengi açma formülünü sizin için derledik…


Süt çok zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Vücuda bilinen çok önemli etkilerinin yanında cildinizin rengini düzenlemeye de yardım eder. Sütün içindeki kalsiyum melanin pigmentini üreten melanosit hücrelerini uyarır. Aynı cildinizin üst epidermis dokusunda uygulayacağınız yüksek kalsiyum içeren süt nem kaybına karşı çok etkili bir bariyer görevi görür. Bu şekilde cilt kuruluğu kaynaklı cilt renk değişimlerinin oluşumunu azaltır. Süt kürünü uygulamak için gerekli malzemeler 1 kase Süt- tercihen inek yada keçi sütü El bezi veya lif
Kürün uygulanışı: Bir kase sütü ılıtın. Sadece ılık olması gerekiyor sıcak olmayacak Bezi kasenin içine daldırın Bezi kasenin içinde çıkardığınızda fazla sütü atmak için sıkın. Bez tamamen ıslanmalı ancak damlatmamalı Yavaşça bez ile cildinizi ovalayarak sütü cildinize sürün. Bez kuruduktan sonra süte tekrar bezi daldırarak işlemi tekrarlayın Cildinize tamamen nüfuz etmesi için aynı işlemi 3-4 kez tekrarlayın. Birkaç hafta boyunca bu kürü tercihen banyo yaptıktan sonra günlük olarak tekrarlayın.





Birkaç hafta günlük olarak bu kürü sürdürdükten sonra haftada iki kez tekrarlamanız yeterli olacaktır.
2. Yoğurt mucizesi Laktik asit doğal yollarla cilt rengini açmak için bilinen bir ilaçtır. Laktik asidin içinde buluunan alpha hiydroxy acid (AHAs) cilt yüzeyindeki ölü deri hücrelerinin dökülmesine katkıda bulunarak cildi yenileyici etki yapar. Cildinizdeki donukluğun da kaybolmasına yardımcı olan asitler cilt rengini belirleyen melanin üretimini bastırarak derinin renginin açılmasına yardımcı olur. Doğal yollarla cilt renginin açılması söz konusu olduğunda laktik asit yüklü yoğurdu kullanmak çok mantıklı… Cilt beyazlatmak için yoğurdu kullanmanın yolları 1 . Bir miktar yoğurdu elinize alarak cildinize hafifçe uygulayın. Yüzünüzde bir kaç dakika bekletin… Yüzüzü ılık suyla yıkayın. Bu maskeyi yüzünüze her gün uygulayabilirsiniz. 2. Yoğurt, limonsuyu ve yulaf ezmesini karıştırarak yüz maskesi elde edin. Cildinize bu maskeyi uygulayın. Su ile yıkamadan önce 15 dakika yüzünüzde bekletin.. 3. 1 kaşık yoğurdun için 1 yada 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin. Bu karışımı yüzünüzde 15 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın. Bu maske de günlük olarak uygulanmalıdır.
3. Cilt aydınlanması için limon suyu Limon suyu doğal bir sıkılaştırıcı ve beyazlatıcıdır. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz ve cildinizin rengini açmak istiyorsanız, limon suyu sizin için son derece doğru bir seçim. Limon suyunun içindeki C vitamini de yeni deri hücrelerinin üretimine yardımcı olarak cildinizdeki donukluğu da giderir. Limonu nasıl kullanacaksınız? 1 limonu alıp suyunu sıkın. Bir pamuk yardımıyla yüzünüze ve cildinizdeki koyu renkli yerlere sürün. Limonu cildinizde 20-30 dakika bekletin ve suyla yıkayın. Günlük olarak uygulamanız gerekmektedir. Eğer limonu sıkmakla uğraşmak istemiyorsanız. Limonu ikiye ayırın. Bir yarısını yüzünüze hafifce bastırarak 15 dakika boyunca tüm suyu yüzünüze işleyene kadar ovalayın. Ardından 15 dakika daha bekleyin. Sonra yüzünüzü yıkayın. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz size başka bir limon maskesi tavsiyem olacak. 1 çay kaşığı limon suyuna 2 çay kaşığı gül suyu ve 1 çay kaşığı Fuller toprağı katın. Bunu karıştırarak bir hamur yapın. Cildinize uyguladığınız maskeyi 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Cildi kuru olanlar için de tavsiyemiz birer çay kaşığı limon suyu, bal ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Cildinize uygulamanızın ardından masaj yaparak karışımı cildinize yedirin. 10-15 dakika sonra ılık suyla cildinizi yıkayabilirsiniz. Uyarılar: Cildinize limon suyunu uyguladıktan sonra asla güneşe çıkmayın. Limon suyu cildinizi güneş yanıklarına karşı çok hassas yapar ve daha fazla cilt renginin farklılaşmasına eden olur. Bununla beraber cildinizde açık yaralar var ise limon suyunu uygulamaktan kaçının.
4. Cilt beyazlığı için pirinç unu Uzak doğulu kadınlar çok uzun yıllar boyunca ciltlerini beyazlatmak için pirinç suyu ve ununu kullanmışlardır. Modern bilim de pirincin içeriğinin nemlendirme, cilt beyazlatma ve yaşlanma karşıtı olduğu konusunda etkili olduğunu onaylamıştır. Cilt beyazlatıcı pirinç tozu maskesi nasıl yapılır? Gerekenler: Pişmemiş pirinç- 1 ya da ½ bardak Macun haline getirmek için yeterince süt ya da ılık su Hazırlanışı: Toz haline gelmek için pirinci öğütün Macun yapacak kadar sütü azar azar pirinç tozuna ekleyin. Eğer süt alerjiniz var ise su kullanabilirsiniz Bu karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın 20 dakika cildinizde bekletin. Ilık suyla temizleyin Haftada 2 yada 3 kez tekrarlayınız. 5. Meyan Kökü özü formülleri Meyan kökü Ayurveda ve diğer Asya medeniyetleri tarafından bazı cilt hastalıkları ve egzama için kullanılmaktadır. Son zamanlarda da cilt beyazlatmadaki etkilerinin keşfedilmesiyle birlikte bitkisel cilt beyazlatıcı olarak kozmetik sanayisi tarafından kabul görmüştür. Özellikle güneşin etkileriyle kararmış citte etkili bir ajan olarak karşımıza çıkan meyan kökünün içindeki Glabridin melanin üretimini azaltarak cildin rengini dengelemeye yardımcı olur. Mekan kökü özü nasıl kullanılır? Aktarlardan meyan kökü özü satın alabilirsiniz. Ayrıca meyan kökünü kaynatarak evde meyan ekstresine ulaşabilirsiniz. Piyasada satılan özler daha yüksek glabridin içerdiği için daha etkili olacaktır. 1- Birkaç damla meyan kökü özünü bir pamuğa dökerek cildinize uygulayın. İnce bir katman olarak tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Gece yatmadan önce uygulayıp sabah yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar