Damarları Açtığı Kanıtlandı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Damarları Açtığı Kanıtlandı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Damarları Açtığı Kanıtlandı
Hem sağlığını korumak hem de kilo vermek isteyenler için mucizevi bir besin: Samandağ biberi. İlkbaharda yaza geçiş döneminde yetiştirilen samandağ biberinin faydaları saymakla bitmiyor. Damarları açmasından yağ yakmasına kadar birçok etkisi bulunan samandağ biberi adeta şifa deposu. İşte samandağ biberi faydaları ve sağlığımız üzerinde etkileri…
KANSER TÜRÜNE KADAR ÖNLEYİCİ ETKİYE SAHİP Diyetisyen Zeynep Bilgin, Samandağ biberinin başta metabolizmayı hızlandırma özelliği sayesinde yağ yakmaya yardımcı olduğunu ifade etti. Bilgin, biberin aynı zamanda mide salgılarını artırdığından midede sindirimi kolaylaştırdığını ifade ederek, “Lif içeriği yüksek olduğundan dolayı kabızlığa çok iyi geliyor. Antioksidan içeriği yüksek olduğundan dolayı ise kalp hastalıklarından, birçok kanser türüne kadar önleyici etkiye sahip. Aynı zamanda C vitamini içeriği yüksek olduğundan vücudun bağışıklık sistemini de dengeliyor.





Bağışıklık sistemine yardım ediyor ve özellikle soğuk kış aylarında grip, nezle gibi hastalıkların başlangıcında iyileştirici özelliğe sahiptir. Cildimize çok iyi geliyor Samandağ biberi. Aynı zamanda acı biberler damarlarda pıhtılaşmış kanı çözüyor, ağrıyı gideriyor” dedi.
SAMANDAĞ BİBERİ Mide ve bağırsak hastalığı olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin biberi kesinlikle kullanmamaları gerektiğini ifade eden Bilgin, “Ayrıca çok fazla tüketimi mide ve



bağırsakta tahrişe, hatta böbrek ve karaciğerde hasara bile neden olabilir. Lütfen tüketmeden önce bir uzmana danışalım. Samandağ biberini normal sağlıklı bir bireyin günde 3 tane mutlaka tüketmesi gerekiyor ki metabolizması hızlansın. Yalnız 3 tane tüketirken mutlaka spor yapması ve kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Samandağ biberini yemeklerin içinde, közlenmiş bir şekilde veya çiğ olarak tüketebiliriz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.



TÜRKİYE’NİN HEMEN HEMEN HER YERİNDE TANINMIŞTIR. 25 yıldır çiftçilik yapan Güney Saknılı ise, Samandağ biberinin acısıyla da çok meşhur olduğunu belirterek, “Bilindiği gibi Türkiye’nin hemen hemen her yerinde tanınmıştır. Birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir, bunun yanında birçok kanser türüne de iyi geldiği belirtilmektedir. Acısıyla da hazmı kolaylaştırdığı belinir.



Dolayısıyla Samandağ biberi şu an çok talep edilen bir çeşittir. Samandağ biberini diğer çeşitlerden ayıran özellik ise meyvenin kalın kabuklu, etli, hafif sulu ve çok çok acı olmasıdır” diye konuştu.
Kaynak : http://www.hashaberler.xyz/sectigin-gunes-resmi-senin-kim-oldugunu-soyluyor-p1-g13251.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar