Dişlerinizdeki Tartarları Doğal Yollarla Kolayca Yok Edin - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Dişlerinizdeki Tartarları Doğal Yollarla Kolayca Yok Edin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Dişlerinizdeki Tartarları Doğal Yollarla Kolayca Yok Edin
Diş tartarı yani taşı dişlerinizde bakteri, ölü hücreler ve kir birikimi oluşturur. Gözle görünmez, ancak belirli gıdalarla etkileşime girdiği için dişlerin çürümesine neden olan bir asit bırakacak düzeyde zararlıdır. Ağız hijyeni çok önemlidir. Zaten dişlerinizde plak varsa diş ağrısı, diş eti şişmesi ve bu bakteriyel enfeksiyonun duyarlılığının artması sizi rahatsız eder. Etkin bir temizlemeden biraz daha fazlasını uygulayarak doğal yöntemler ile evde dişlerinizdeki tartarı temizleyebilirsiniz.
1 Her yemekten sonra dişlerinizi düzenli fırçalamak, tartar oluşumunu engeller. 2 Dişlerinizi fırçalamak için yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanın. 3 Tüm diş yüzeyleri üzerinde tüm açılarla fırçalayın, böylece dişler iyice temizlenir. 4 Fırçayı daima diş eti hattına 45 derecelik bir açıda tutmayı unutmayın.






1 Florürlü diş macunları, dişlerdeki florür konsantrasyonunu arttırmaya yardımcı olarak dişleri kuvvetlendirir ve diş boşluklarını önler. 2 Florür, diş minesini güçlendirir. Dişlerin asitli gıdalar ve içeceklerin alımından zarar görme olasılığını düşürür 3 Flüorür diş macunu kullanmak çürümeden etkilenen bölgelerin yeniden mineralize edilmesine ve onları tartar oluşumundan sorumlu bakterilerden korumasına yardımcı olur.



Tartar Kontrollü Diş Macunu Kullanın 1 Bir tartar kontrollü diş macunu kullanmak, plak ve tartarın çıkarılması için son derece yararlıdır. 2 Bu diş macunlarında bulunan pirofosfatlar, çinko sitrat, florür vb. gibi bir takım kimyasal bileşenler vardır. Bu maddeler, dişlerde tartar oluşumunu engeller. 3 Bazı tartar kontrollü diş macunlarının, aynı zamanda belirli oral bakterilerin öldürülmesinden sorumlu olan triklosan denilen bir antibiyotiği içerdiği bulunmuştur.
Kabartma Tozu Karışımı ile Dişleri Fırçalamak 1 Bu yöntem için ihtiyaç listeniz: 1 çorba kaşığı kabartma tozu, bir tutam tuz, diş fırçası. 2 Kabartma tozu (sodyum bikarbonat) ve tuzu karıştırın. Bu karışımı ıslak bir diş fırçasına sürün. 3 Hazırladığınız diş fırçası yardımıyla dişlerini yavaşça ovalayın ve fırçalayın. 4 Bir müddet dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı ılık suyla iyice durulayın. 5 Hızlı



sonuç almak için bunu her gün uygulayın. Bakteri plağı ve tartar temizlendikten sonra, bu yöntemi her 7-10 günde bir kullanmaya devam edebilirsiniz. 6 Kabartma tozu diş ve diş etlerini rahatlatarak plak ile tartar üzerinde antibakteriyel bir etki yapar. 7 Bu yöntem tartarın temizlenmesine yardımcı olduğu gibi dişlerin beyazlatılmasını da sağlar. 8 Kabartma tozu antiasit olduğundan, ağız boşluğundaki pH dengesini geri getirir. Tuz da ayrıca antimikrobik özelliklere sahiptir.
Kaynak : http://www.hashaberler.xyz/dislerinizdeki-tartarlari-dogal-yollarla-kolayca-yok-edin-p4-g13259.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
1 yorum:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar