Karpuz Kabuğunun Faydalarını Okuyunca Bir Daha Karpuzun Kabuğunu Çöpe Atmayacaksınız - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Temmuz 2019 Pazartesi

Karpuz Kabuğunun Faydalarını Okuyunca Bir Daha Karpuzun Kabuğunu Çöpe Atmayacaksınız

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Karpuz Kabuğunun Faydalarını Okuyunca Bir Daha Karpuzun Kabuğunu Çöpe Atmayacaksınız
Karpuz Kabuğunun Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?
Karpuzu yedikten sonra kabuğunu çöpe atarız. Oysa ki, karpuzun kendisi kadar kabuğunun da faydalı olduğunu unutmamak ve kabukları da değerlendirmek gerekir. Karpuz kabuğunun faydalarını okuyunca bir daha karpuzun kabuğunu çöpe atmayacağınıza eminiz.
Karpuz kabuğu, meyvenin tamamında bulunan besin maddelerinin büyük bir çoğunluğunu içerir. Aynı zamanda daha yüksek antioksidanlar, mineraller, vitaminler ve aktif maddeler de bulunur. Bu sert kabuğun kalorisi düşüktür ve C vitamini, A vitamini, vitamin B6, potasyum ve çinkoyu da bünyesinde barındırır.Karpuz kabuğunun en önemli sağlık yararları arasında, cildin görünümünü iyileştirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan basıncını düşürme, kilo kaybına yardımcı olma ve güvenli bir gebelik sağlaması sayılabilir.
Cilt bakımı
Karpuz kabuğu, kırışıklıkların ve lekelerin görünümünü en aza indirgeyen serbest radikaller ile stres etkilerini azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar ile doludur.





Kan basıncı
Karpuz kabuğu, kan damarları ve arterler üzerindeki stres ve gerginliği azaltmaya yardımcı olan, bir vazodilatatör görevi gören şaşırtıcı derecede yüksek potasyum seviyesine sahiptir. Bu, kalp krizi, inme ve koroner kalp hastalıklarının yanı sıra ateroskleroz riskinizi düşürebilir. Karpuz çekirdeği yağının faydalarını biliyor musunuz?



Bağışıklık sistemi
Karpuz kabuğunda bulunan C vitaminini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Çünkü C vitamini, beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik etmeye yardımcı olur, vücuttaki enfeksiyonlara ve yabancı patojenlere karşı savunma sağlar.
Kilo kaybı
Düşük kalorili kabuk, yoğun fiber içeriğinden dolayı kilo vermeye yardımcı olabilir. Evde karpuz nasıl yetiştirilir?
Gebelik
Bazı çalışmalar, karpuz kabuğunda bulunan doğal şekerlerin, yüksek potasyum içeriği sayesinde, sabah bulantısı semptomlarının yanı sıra hamileliğe bağlı şişkinliğin en aza indirgenmesine yardımcı olabileceğini bulmuştur. Karpuz reçeli tarifi



Cinsel gücü artırma
Karpuz kabuğu, kan damarı daralmasına olan etkileri sayesinde cinsel performansın iyileştirilmesiyle ilişkilendirilir. Böylece daha iyi kan akışı sağlayarak cinsel performansı artırabilir.
Kronik hastalıklar
Karpuz kabuğundaki likopen ve sitrulin, hücresel mutasyona neden olmadan ve kronik hastalığa neden olmadan serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olabilir. Karpuz kabuğundan turşu tarifi
Karpuz kabuğu nasıl kullanılır?
Karpuz kabuğunun sert ve lifli yapısı, atıştırmalık olarak çekici olmasını engeller. Ancak, karpuz kabuğundan turşu ve reçel yapabilirsiniz. Ya da rendeleyerek salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
Kaynak:http://www.hayatkolay.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar