Kömür Sabununun 10 Muhteşem Faydası - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Kömür Sabununun 10 Muhteşem Faydası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kömür Sabununun 10 Muhteşem Faydası
Daha önce kömür ve sabunun birleşimini gördünüz mü? Bundan daha şaşırtıcı olan bir şey varsa o da kömürün son zamanlarda üretilen birçok cilt bakım ürününde ana madde olarak kullanılması ve muhteşem faydalarının görülmesi. İnanması zor değil mi? O halde gelin kömürün ve aktif kömür sabununun faydalarına detaylı bir şekilde bakalım.
Kömürün Faydaları Kömür binlerce yılı aşkın süredir tıbbi amaçlarla kullanılan bir maddedir. Eski Mısırlılar kömürü yaraları temizlemek için bir “lapa” olarak kullanmışlardır. Hindular da suyu filtrelemek için yine kömürü kullanmışlardır. Aynı zamanda, 18. Yüzyılda eczacılar ve kimyagerler toksinlerden koruma özelliğini keşfederek üzerinde çalışmalar yapmışlardır.
Günümüzde kömürün işlenmiş bir türü olan aktif kömür; su filtrelerinde ve zehre karşı panzehir olarak kullanılmaktadır. Son zamanlarda kömür cilde sağladığı yararlarıyla popülerlik kazanmıştır. Kulağa garip gelebilir ancak işlenmiş kömür tüm dünyada doğal sabunlara ve temizleyicilere katılan önemli bir malzeme haline gelmiştir.





1. Yağlı Cildi Tedavi Eder Birçoğumuz yağlı cildimizi tedavi etmek için sayısız yöntem denemişizdir. Bu durum özellikle yaz aylarında daha da kötüleşir. Kömür sabunu cildin üzerindeki kirlerle birlikte fazla yağı da emer. Bu da sizi yağlı cilt görüntüsünden kurtarır. Dahası, zamanla yüzdeki istenmeyen yağları da ortadan kaldırır. 2. Pürüzsüz Bir Cilt Sağlar Kömür sabunun yüzdeki yağları kontrol etme ve gözenekleri oluşturan pürüzleri giderme gibi bir özelliği vardır. Aynı zamanda ölü hücrelerin giderilmesinde de etkilidir, bu da bize temiz ve pürüzsüz bir cilt sağlar.



5. Cildi Daha Sıkı ve Genç Gösterir Cildin sarkması yaşlılık çağının belirtisidir. Bunu önlemek için erkenden adım atmak önemlidir. Kömürün cildi hızlı bir şekilde sıkılaştırma ve genç gösterme özelliği vardır. 6. Tüm Cilt Tipleri İçin Uygundur Herhangi bir cilt bakım ürünü kullanırken, ürünün cilt ile olan uygunluğu önemli bir konudur. Neyse ki kömür tüm cilt tipleri için uygundur. Bir yandan yağlı cildin fazla yağını emerken diğer yandan kuru cildi nemlendirir ve besler. Dahası, hassas ciltler için de uygundur. Cilt alerjilerini ve yüzdeki kızarıklığı tedavi edici özelliği vardır.
7. Erken Yaşlanmayı Önler Kömür sabunu erken yaşlanmayı durdurmak için kullanılan etkili bir yöntemdir. Kırışıklıkların ve ince çizgileri ortadan kaldırmaya yardımcı olur, böylece yaşlı görünmenizi, donuk ve yorgun bir yüz ifadesine sahip olmanızı engeller. 8. Cilt Lekelerini Temizler



Kömür sabununu düzenli kullanmak, lekesiz bir cilde sahip olmak için muhteşem bir yoldur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ciltteki pürüzleri ve toksinleri ortadan kaldırır. Aynı zamanda peeling etkisi vardır. 9. Sedef Hastalığını Tedavi Eder Harika bir peeling, yani pullanmayı önleyici etkisi olan, ciltteki ölü hücreleri ve kir kalıntılarını temizleyen kömür sabunu aynı zamanda sedef hastalığını ve egzamayı da tedavi eder. Kuru ve çatlamış cilt için etkili bir tedavidir. Bazı durumlarda ise hastalığın yeniden ortaya çıkmasını engeller.



10. Kepek Oluşumunu Önler Kömür sabununun hem sabun hem şampuan olarak kullanımı eşsizdir. Şampuan olarak kullanıldığında kepek ve kuru saç derisi gibi cilt sorunlarını tedavi etmeye yardımcı olur. Aktif kömür sabunu, saydığımız bunca faydasına rağmen oldukça ucuzdur. Cildinizi şımartılmış ve görkemli hissetmeniz için çok fazla köpürür. Siz de aktif kömür sabunu kullandıysanız ya da kullanmayı düşünüyorsanız yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.
Kaynak : http://www.hashaberler.xyz/komur-sabununun-10-muhtesem-faydasi-p8-g13195.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar