KURU VE KIRIŞIK ELLERE KESİN ÇÖZÜM - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Temmuz 2019 Salı

KURU VE KIRIŞIK ELLERE KESİN ÇÖZÜM

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KURU VE KIRIŞIK ELLERE KESİN ÇÖZÜM
Ellerdeki Kırışıklıklar İçin Yaşla birlikte cildimizde nem azalması ve kollajen liflerdeki bozulmalar nedeniyle küçük kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bu kırışıklıklar zamanla derinleşmesi şeklinde derin kırışıklıklara dönüşür. Yaşamımız boyunca ellerimiz en çok kullandığımız organlarımızdan biridir. Bu nedenler ellerimizde kırışıklıklar oluşması muhtemeldir. Peki bizler ellerdeki kırışıklıklar için ne yapmalıyız? Yaşadığımız süre zarfında tüm fiziksel işlerimizi gerçekleştirmek için ellerimizi kullanırız. Bu nedenle ellerimiz sürekli hareket halindedir, dış ortamla sürekli temas halindedir ve çeşitli kimyasallara maruz kalmaktadır. Bu durum da zamanla ellerimizde kırışıklıkların baş göstermesine sebep olur ve birçok organda meydana gelen kırışıklıklar en sık ellerde görülür. Ellerdeki kırışıklık yıpranmaya ve yaşlanmaya işaret eder, kişiyi daha yaşlı gösterir. Bu nedenle ellerde görülen kırışıklıklar estetik görünmemesinden dolayı kişiyi rahatsız edebilmekte ve kendini kötü hissetmesine sebep olabilmektedir.
Ellerdeki kırışıklıklar için günlük hayatta dikkat etmemiz gereken kurallar:
El temizliğine özen gösterilmelidir. Gün içinde eller sık sık yıkanmalı ve temizlenmelidir. Eller yıkanırken ve temizlenirken kullanacağımız su ne sıcak ne soğuk olmalı, ılık su tercih edilmelidir.





Yıpranmayı önleme amaçlı ılık su ile ellerin temizlenmesi faydalı olacaktır. Ellerin kurumasına engel olacak nemlendirici sabunlar kullanılmalıdır. Çünkü kuru ciltte yıpranma ve kırışıklıklar daha kolay meydana gelmektedir. Gün için de özellikle soğuk havalarda ellerde kuruluk hissedildiğinde zararsız nemlendirici kremler kullanılmalıdır.
Bu hususlara dikkat edilmesi ellerdeki kırışıklıklar için büyük fayda sağlayacaktır. Fazlasıyla doğal ve basit bir yöntem ve az malzemeyle evde yapabileceğiniz krem ve kürler de mevcuttur. En güzeli de kolayca uygulayabileceğiniz bu kürlerin içeriğini biliyor olmanız. Şimdi sizlerle yaygın olarak kullanılan ve iyi sonuçlar elde edilen ellerdeki kırışıklıklar için havuç kürü tarifi ve uygulamasını paylaşacağız. Bu kür aynı zamanda ellerdeki çatlama ve kuruluğa da iyi gelmektedir.
Ellerdeki Kırışıklıklar İçin Havuç Kürü Kullanılacak Malzemeler: 50 ml. Havuç suyu 50 ml. Limon suyu 50 ml. Salatalık suyu 50 ml. Portakal suyu 50 ml. Gül suyu 10 ml. Gliserin Gliserine alerjisi olanlar tarifi gliserini katmadan da uygulayabilir ve iyi sonuçlar elde edebilirler. Hazırlanışı ve Uygulanması: Malzemeler suyu elde edildikten sonra karıştırılır. Elde edilen karışımla eller ovularak 5-10 dakika süreyle masaj yapılır. Eller ılık suyla durulanır. Bu işlem düzenli olarak her gün uygulanır. Elde edilen karışım ağzı kapalı cam bir şişede, buzdolabında 1 hafta saklanabilir.
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar