Meyan Kökü Nasıl Hazırlanır? Yan Etkileri Nelerdir? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Temmuz 2019 Cuma

Meyan Kökü Nasıl Hazırlanır? Yan Etkileri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Meyan Kökü Nasıl Hazırlanır? Yan Etkileri Nelerdir?
Meyan Kökü Çayı Nasıl Hazırlanmalıdır?
Meyan kökünü bütün olarak veya küçük parçalar halinde aktarlarda bulabilirsiniz. Eğer kök olarak satın aldıysanız çayını hazırlayabilmek için rende veya bıçakla küçük parçalara ayırmanız gerekir. Genellikle verilen ölçü 1 büyük fincan çay için 1 çay kaşığı dolusu meyan köküdür ancak çayın daha kuvvetli olmasını isterseniz veya sadece 1 bardak içmeyi düşünüyorsanız 1,5 – 2 kaşık meyan kökü kullanabilirsiniz. 1 bardaklık suyu kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve demliğe 1 çay kaşığı meyan kökü atıp 5-10 dakika demleyin. Çayınıza farklı bir tat vermek için tarçın veya nane, acı geldiyse 1 çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
Yan Etkileri Nelerdir?





Meyan kökü diğer tüm şifalı bitkiler gibi kontrollü tüketilmelidir çünkü bazı yan etkilere yol açabilir. Uzmanlar bu tip bitki çaylarının bir doktora danışmadan 1 haftadan uzun sürelerde tüketilmesini önermiyor. Meyan kökünün içinde bulunan bileşenlerden olan “glycyrrhizin”nin aşırı tüketimi baş ağrısı, uykusuzluk, yüksek tansiyon hatta kalp krizine varan ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Aynı madde vücudun fazla su tutmasına ve çeşitli bölgelerde şişliklere neden olabilir.



Kalp hastalığı, şeker hastalığı, hipertansiyon, böbrek ve karaciğer hastalıkları, potasyum eksikliği, rahim, meme, prostat gibi hormonları ilgilendiren kanser gibi hastalıkları olanların meyan kökü ürünleri kullanmaları önerilmemektedir. Emzirme ve hamilelikte meyan kökü çayı, özü, suyu ve tableti kullanılması tavsiye edilmez.
Sağlıklı kişiler günde 1-3 bardak (her bardak için 1-5 gr) meyan kökü çayı içebilir. Ancak az miktarda meyan kökünün de ellerde ve kollarda uyuşma hissi, kas ağrısı gibi yan etkileri olabileceğinden beklenmeyen bir etki gördüğünüzde mutlaka doktorunuza danışın.
https://www.bilgidoktoru.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar