Mutfağınızı Parlatacak Temizlik Önerileri - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Mutfağınızı Parlatacak Temizlik Önerileri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Mutfağınızı Parlatacak Temizlik Önerileri
emizlemesi en uzun süren yer mutfağınız değil mi? Fayans araları, ocak, fırın derken gününüzün yarısı mutfak temizlemekle geçiyor. Özensiz yaparsanız da sonradan canınızı sıkıyor ama artık bu işler daha hızlı hale getirmenin yöntemleri var ve her birini size anlatıyoruz. Evinizi daha kolay temizlemenize yardım edecek 15 parlak fikir hakkında daha önce bir içerik hazırlamıştık. O içeriğimize de vaktiniz varsa bakmanızı öneririz.
Havalandırma kapakları sıklıkla tozlanır ve ne yaparsak yapalım temizlenmezler. En etkili yöntemler arasında elektrik süpürgesinin ayarını sona getirmek veya saç kurutma makinesiyle bir şekilde tozdan kurtulmak var ancak daha etkili bir yöntem daha var. Tozun çoğunu süpürge yardımıyla aldıktan sonra ıslak bir bezi bir cetvele sararak tozlu yüzeyde gezdirirseniz bütün tozu toplayacaktır.
Bardaklarda kalan su lekeleri oldukça rahatsız edici bir görüntü oluştururlar. Bu lekelerden kurtulmanın en kolay yolu su ve etil alkol karışımı kullanmak! Tüm bardaklarınız lekelerinden arınacak ve pırıl pırıl olacaklardır.
Dolaptaki her şeyi boşaltıp dolabı silip tekrar her şeyi geri yerleştirmek oldukça zaman alır. Eğer sızdıran şişelerin ve tencerelerin altına kağıt havlu koyarak dolaba atarsanız temizleme sıklığını da azaltmış olursunuz. Fazla nemi emen kağıt havluyu arada bir değiştirmeniz yeterli olacaktır.





Buharlaşan su fırındaki inatçı lekeleri yumuşatacak ve daha rahat temizlenecektir. Suyu kaynamaya bırakın ve kaptaki su tükenmeden kapatın ve ıslak bir bezle fırını silin. Tüm lekeler uğraştırmadan çıkacaktır.
Özellikle eski yağ lekeleri insanı çileden çıkartabiliyor. Çok fazla ovmak ocağa zarar verebilir ve bu sebeple insan daha da bir tedirgin hale geliyor. Ovmaktan daha kolay bir yol var desek nasıl olur? Tek yapmanız gereken, lekelerin üzerine un serpmek ve bütün yağı çekmesini beklemek. Leke oldukça küçülecek ve kolaylıkla temizlenecektir.



Mutfakta oluşan kötü kokunun kaynağını bulmak bazen tam bir işkence halini alır. Tüm rafları açar kontrol edersiniz ancak herhangi gözle görülür bir kaynağı olmaması yüksek ihtimaldir. Tek yapmanız gereken aktif karbon tabletlerini en şüphelendiğiniz yerlere koymak. Tüm kötü kokuyu emecek ve mutfağınız kokudan arınmış olacaktır.
Mutfakta veya evinizin diğer köşelerinde yapay çiçekler bulundurmayı seviyorsanız, daha canlı gözükmeleri için bir öneride bulunmak istedik. Örneğin üzerlerindeki tozu temizledikten sonra mayonez ve su karışımı ile yıkayıp durulayarak sanki gerçek çiçeklermiş gibi parlamalarını sağlayabilirsiniz.



Sizde çamaşır makinesinin arada bir çorabın tekini yediğinden şüpheleniyorsanız ve çekmecenizde birkaç tane tek çorap kaldıysa, onları daha faydalı bir iş için kullanmaya ne dersiniz? Eğer çorap yeterince kalınsa, paspasınıza ekstra bir bez olarak kullanabilirsiniz. Özellikle yerleri sildikten sonra ortalığı kurulamak için oldukça iyi iş görecektir.
Evi güzelce temizledikten sonra veya ağır kokan yemekler pişirdikten sonra ortamın kokusunu değiştirmek için size harika bir tavsiyemiz var. Küçük bir kaseye kahve çekirdekleri koyun ve tam ortalarında bir mum yakın. Çok kısa bir süre içinde odanız buram buram kahve aromasıyla



dolacaktır.Tehlikeli kimyasallar kullanmadan ızgaradaki yağ ve kiri çıkarmanın sırrını anlatıyoruz. Izgarayla işiniz bittikten sonra üzerine yağ dökün ve tuz serpin. Ardından on dakika kadar bekleyin ve ızgarayı yarım patates ile ovun. Tüm lekeler kolayca çıkacaktır. Sevsek de sevmesek de evimizi temizlemek zorundayız ve kimse bunu kolaylaştıramayacağımızı söylemedi. Hangi yöntemleri beğendiniz? Uyguladıklarınız ve diğer bildiğiniz yöntemleri mutlaka yorumlarda paylaşın!
Kaynak : http://www.hashaberler.xyz/mutfaginizi-parlatacak-temizlik-onerileri-p10-g13197.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar