Ödem attıran çay tarifleri - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

1 Temmuz 2019 Pazartesi

Ödem attıran çay tarifleri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ödem attıran çay tarifleri
Ödem attıran çay tarifleri ile vücudunuzda oluşan ödemlerden kısa süre içerisinde kurtulabileceksiniz. Bahar mevsiminin gelmesiyle ödemden şişen bölgelerinizi ödem sattıran çay tarifleri ile kurtulabileceksiniz. Ödem attıran çay tarifleri nelerdir, ödem söktürücü maydanoz çayı tarifi nedir diye merak ediyorsanız işte cevapları…
Ödem attıran çay tarifleri ile vücudunuzda oluşan mevsim değişikliği ve çeşitli sebeplerden meydana gelen ödemden kurtulabileceksiniz. Ödem vücutta meydana gelen sıvı tutulmasıdır. Fazla sıvı vücutta biriktiğinde ödem oluşur ve bu durum kişiye oldukça rahatsızlık verir. Ödem, ayakta kaldıktan sonra ayak bileği çevresinde en kolay şekilde görülebilir. Aynı zamanda uyuyup uyandıktan sonra göz çevresinde meydana gelen şişlikte vücutta biriken sıvıdan kaynaklanır. Şiddetli şekilde gelişen öden akciğerlerde toplanabilir, bu durum nefes darlığı çekmenize neden olabilir. Ancak korkmanıza gerek yok. Evinizde bulunan malzemelerle ödem attıran çay tarifi hazırlayabileceksiniz. Ödem attıran çay tariflerinin ne olduğunu merak ediyorsanız, işte ödem attıran çay tarifleri…
Ödem neden olur?





Ödem, vücudun sıvı birikmesidir. Ödem şişmeye neden olur. Çoğunlukla bacaklarda, ayaklarda, ayak bileklerinde veya ellerde görülür. Aşırı tuz alımı, inaktivite, menopoz, ilaç kullanımı, adet ve hamilelik ve adet döneminde vücudun çeşitli bölgelerinde ödem oluşabilir. Bu durumlarda ödemden kurtulmanız gerekir. Aksi takdirde ödem vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Bu yazımızda sizlere ödem attıran çay tariflerini derledik.
1. Ödem attıran çay: Elma Limon Çayı
Ödem attıran çay tarifleri
Yararlı besinleri nedeniyle limonlu tarçın çayı, hem ödem hem de yağ yakımına yardımcı olur. Aynı zamanda tadı da lezzetlidir.
Malzemeler:
• 1 limon
• 1 tarçın çubuğu
• 1 adet elma
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 litre su
Hazırlanışı:
Elma ve limonu 4 parçaya bölün ve bir kabın içerisine koyun. Sonrasında içerisine tarçını ve karabiberi ekleyerek 1 litre suyun içerisinde kaynatın.



2- Ödem attıran çay: Nane ve ıhlamur çayı
Ödem attıran çay tarifleri
Nane ile ıhlamur hem metabolizmayı hızlandırır hem de ödem atmanıza yardımcı olur. Ödem attırıcı çay tariflerinden en etkili olanı nane ile ıhlamur çayıdır.
Malzemeler
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 limon
Biraz taze ıhlamur
1litre su
Nasıl hazırlanır?
Maydanoz, taze nane, limon ve ıhlamur suya koyun ve kaynatın. Karışımı süzerek bir kabın içerisine alın. Sabah aç karnına 1 bardak tüketebilirsiniz.



3.ödem attıran çay: mısır püskülü çayı
Ödem attıran çay tarifleri
Mısır püskülü çayı vücudunuzdaki toksinlerin hızlı bir şekilde atılmasına ve ödem atmanıza yardımcı olmaktadır.
Malzemeler
- 2 bardak su
- 1 tutam mısır püskülü
- 1 tutam kiraz sapı
- Maydanoz sapı
- 1 çay bardağı yeşil çay
Hazırlanışı:
iki bardak suyu bir cezvenin içerisinde kaynatın. İçerisine malzemeleri ekleyip4 dk boyunca bekletin.



4. ödem attıran çay: Karahindiba Çayı
Karahindiba antienflamatuar etki gösterir ve idrar söktürücü özelliğiyle ödemlerin giderilmesine yardımcı olur.
Malzemeler:
1 bardak su
2 çay kaşığı Karahindiba
Hazırlanışı: Birkaç dakika kaynatılmış suya 1 çay kaşığı karahindiba ekleyin, sonra kapağı kapatın ve 5 dakika demleyin. Bu karışıma şeker veya çay eklemek önerilmez, çünkü bu tatlandırıcılar çayın etkisini azaltacaktır.



5. ödem attıran çay: Soğuk Salatalık Çayı
Soğuk salatalık çayı, özellikle bacaklardaki ödemi hızlı bir şekilde atmanıza yardımcı olur. Ancak bu çayda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta çayı bir gece önceden hazırlamanız gerektiğidir.
Malzemeler:
1 litre su
10 adet taze nane yaprağı
1 adet salatalık
1 adet limon
Hazırlanışı:
Bir cam sürahi içine 1 litre su, nane yaprakları, dilimlenmiş salatalık ve 1 adet limon ekleyin. Karışımı oda sıcaklığına kadar sabaha kadar bırakın. Daha sonra, bir hafta boyunca düzenli olarak tüketebilirsiniz.



6. ödem attıran çay: Zencefil Çayı
Ödem attıran çay tarifleri
Zencefil çayı hamilelik sırasında ödemden kurtulmak için özellikle fayda sağlar.
Malzemeler:
1 cm boyunda zencefil
1,5 bardak su
Biraz bal
Hazırlanışı:
1 cm uzunluğundaki zencefil parçasını soyun ve 15 dakika boyunca 1,5 bardak suda ince dilimler halinde kaynatın. Kapağı kapalı bir şekilde kaynamasına özen gösterin. İçerisine bak ekleyin ve süzün. Ödem attıran Çayınız tüketmeye hazır!
Ödem attıran çay: Elma ile Adaçayı Çayı



Ödem attıran bu çay tarifi, vücudunuzu vitamin ve mineraller ile ödüllendirilerek ödemden kurtulmaya yardımcı olacaktır.
Malzemeler:
1 kırmızı elma
1 limon
1 tarçın çubuğu
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı Adaçayı
1 litre su
Hazırlanışı:
Elma ve limonu 4 parçaya doğrayın ve bir kabın içine koyun. Tarçın, biberiye ve karabiber ekleyin. Kabın içerisine 1lt su ekleyerek kaynatın. Kaynatıldıktan sonra süzün. Şeker veya bal eklemeyin.
Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/pembenar
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar