Pirinç Sirkesi Nedir, Verimleri Nelerdir? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Temmuz 2019 Cuma

Pirinç Sirkesi Nedir, Verimleri Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Pirinç Sirkesi Nedir, Verimleri Nelerdir?
Pirinç Sirkesi Nedir?
Pirinç Sirkesi özellikle Japonya, Çin ve Vietnam gibi uzak doğu ülkelerinde yemeklerde ve paklikte kullanılan bir çeşit sirke cinsidir. Yemeklerde ve paklikte kullanımının yanı sıra pirinç sirkesi sıhhat açısından da bir çok yararı bulunur.
Türk mutfağında sıklıkla harcadığımız elma ve üzüm sirkelerine göre pirinç sirkesinin daha tatlı ve hafif bir tadı vardır. Yemeklere verdiği lezzetin dışında özellikle cilt sıhhati açısından bir çok yararı bulunur. Ayrıca pirinç sirkesinin gümüşleri parlatıcı tesiri de vardır.
Pirinç Sirkesi Verimleri Nelerdir?
Pirinç sirkesinin en ehemmiyetli yararı ciltte ki kirleri giderici özelliği olmasıdır. Tende ki ve ten altında ki kirleri giderir. Cildin rengini açar ve beyazlatıcı tesir gösterir.
Pirinç sirkesi natürel bir tonik görevindedir. Ciltte ki gözenekleri kapatır ve cildin sıklaşmasına destekçi olur.





Cilt hücrelerini yenileyici özelliği vardır. Bu sayede ihtiyarlamayı geciktirir.
Özellikle yaz aylarında oluşan güneş kirlerini giderir. Kumpaslı olarak kirli bölgelere 2 ay süresince bir pamuk takviyesiyle uygulandığında kirleri giderdiği görülmüştür.
Doğumda oluşan kirleri giderir.
Pirinç sirkesinin yağ yakıcı özelliği vardır. Yağ yakmak ve zayıflamak isteyenler perhiz listelerine kesinlikle pirinç sirkesini ilave etmeleri nasihat edilir.
Pirinç sirkesinin parlatıcı özelliği vardır. Gümüşleri parlatmada kullanılır. Ayrıca bulaşık cihazlarında natürel parlatıcı olarak da kullanılmaktadır. Dilerseniz bulaşık cihazının iç kısmına direk olarak dökerek dilerseniz de parlatıcı dağılmasına dökerek faydalanabilirsiniz.
Parlatma özelliğini evinizde sırçaları silerken de kullanabilirsiniz. Hem sırçaları daha iyi arınacak hem de parlaklık verecektir.
Pirinç sirkesinin mikrop kırıcı özelliği vardır. Bu sayede ev pakliğinde güvenle kullanabilirsiniz. Paklik yaptığınız suyun içerisinde koyacağınız 1 çay kadehi pirinç sirkesi sayesinde mikropların kırılmasını sağlayabilirsiniz.
Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 çay kadehi beyaz pirinç
2 tane nohut
1 litre su
1 tane sırça kavanoz
Ev İmali Pirinç Sirkesi Tarifi
İlk olarak pirinçler ayıklanarak yıkanır. Suyun içerisinde 3 gün bekletilir. 3 gün bekleyen pirinçler süzülerek sırça bir kavanozun içine alınır. Üzerine 1 litre evvelden kaynatılıp soğutulmuş su eklenir.
Ardından 2 tane nohutta ilave edilir. Kavanozun kapağı bir bez ile kapatılır. Bu sayede sirke azıcık hava almış olacaktır. Hazırladığınız karışımı 15 gün süresince karanlık ve serin bir civarda bekletin. Ardından süzün. Sirkeniz hazır olacaktır.
Özellikle cilt için kullanıldığında problemli bölgelere bir pamuk takviyesiyle sürebilirsiniz. Kumpaslı kullanımından ciltte ki problemleri giderdiği görülmektedir.
drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar