Sabah Güne Kuru Üzüm Yiyerek Başlamanın Faydası - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Temmuz 2019 Cuma

Sabah Güne Kuru Üzüm Yiyerek Başlamanın Faydası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sabah Güne Kuru Üzüm Yiyerek Başlamanın Paha Biçilemeyen Faydası
M.Ö 2000 yılından günümüze kadar ulaşan eserler ve kalıntılar incelendiği zaman üzüm ve türevi meyvelerin o dönemlerde de sıklıkla tüketildiği görüldü. Kuru üzüm; vitamin, mineraller ve lif bakımından oldukça zengin olduğundan tercih edilir.
Tüketeceğiniz üzümleri bir kap içerisine koyup bir gece boyunca suda bekletirseniz yararı artıyor. Peki kuru üzümü her gün tüketirseniz neleri etkiliyor? Gelin beraber öğrenelim!
Karaciğer ve böbrekler toksinlerden temizleniyor
Kuru üzümün içeriğindeki lifler sayesinde, suda bekletilip tüketildikten sonra bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine ve sindirim sisteminin boşaltımı rahatça yapabilmesine olanak sağlıyor. Gün içinde vücudumuza her türlü aldığımız toksinleri böylelikle atabiliyoruz.
Daha enerjik hissedersiniz





Suda bekletildikten sonra tüketilen kuru üzümler, enerji seviyenizi tüketim zamanından çok kısa bir süre sonra arttırır. İçeriğindeki lifler uzun bir süre tok kalmanıza yardımcı olur. Eğer spor yapıyorsanız, kuru üzümü suda beklettikten sonra tüketmek almamanız gereken kalorilerden uzak durmanızı sağlar.
Kolestrolünüz düşer ve tansiyonunuz dengelenir



Lif içeriğinin yanı sıra, antioksidan ve potasyum içermesi kolestrol seviyenizin düşmesine yardımcı olur. Bunun yanında tansiyon düzensizliğiniz varsa onun da ortadan kalkmasını sağlar. Kalp damar rahatsızlıklarından kaynaklı hastalıklarının riskini de bir miktar ortadan kaldırır.
Tüm bu faydalara ek olarak; kuru üzüm ve içeriğindeki tüm tarifler vücudunuzu toksinlerden



temizleyerek daha sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlar. Fakat unutmamalısınız bu bir ilaç değildir!
Sağlık sorunlarınızla ilgili tedavi ve tavsiyeleri doktorunuzdan aldıktan sonra takviye amaçlı kuru üzüm tüketebilirsiniz. Tıbbi tedavilerinizi ihmal etmemelisiniz.
https://www.bilgidoktoru.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar